Om du tar av veien rett før du kommer inn til Kragerø sentrum, kjører videre gjennom et par trange gater og inn i en tett skog, vil du til slutt møte på familiecampingen Lovisenberg.

Barn og voksne koser seg i solen med en god is de har kjøpt i kiosken, og noen spiller sjakk på et gigantisk sjakkbrett som står fint plassert i passasjen mellom restauranten og campingens egen butikk.

En gutt sitter godt plassert i bilen med IPad-en i fanget og headsettet på hodet, mens pappa Rasmus pakker ned teltet.

– Vi har vært her i to dager nå, men nå skal vi hjem, sier Rasmus.

Gutten som forteller at han heter Hjalte Halfdan ser nysgjerrig opp og nikker samtykkende.

– Vi har badet masse, mest i bassenget og i går fanget vi hele tre store krabber, forteller Hjalte.

– Det burde bli en egen støttegruppe for alle krabbene som blir fisket opp og kastet i havet om og om igjen, sier pappa Rasmus spøkefullt før han fortsetter å pakke ned teltet.

Pakking: Det er ikke alle som synes det er like gøy med pakking. Foto: Fredrik Pedersen

Saltvannsbasseng

En av de store høydepunktene med Lovisenberg familiecamping er deres saltvannsbasseng, som de skriver på nettsiden skal være Norges største. Når vi først ankommer er det ingen som bader i det krystallblå bassenget, men omsider dukker det opp en bergenser ved navn Vidar Hundvin som er der for å ta morgenbadet.

– Vi pleier å starte før det dukker opp folk her med en morgendukkert, også avslutter vi med et kveldsbad, forklarer Hundvin og sier at han er meget fornøyd med det Kragerø har å by på av lokalmat og drikke.

Sekunder senere hører vi et stort plask, og i det vi snur oss ser vi kilden. Fillip Moen Skarpsnord er på campingplassen for første gang og er storfornøyd med fasilitetene.

– Jeg er flinkest til å svømme under vann, mens lillebroren min Noah er best til å svømme over vann, sier en ivrig Fillip.

Mamma Camilla forklarer at de kom i går kveld og at dette er første året med egen vogn, og de driver å tester ut forskjellige steder.

– Vi blir her bare til i morgen, men vi er veldig fornøyd hittil.

Badenymfer: Brødrene Noah og Fillip er noen skikkelige badenymfer. Foto: Fredrik Pedersen

Nedgang

Livet ser ut til å være på topp hos de aller fleste besøkende, men det visse tegn på at det har vært litt dårligere tider akkurat denne juli-måneden.

– Det har vært stor nedgang fra i fjor, forteller Moen

– Folk har et smalere budsjett. I tillegg har vi ikke hatt det beste været og da velger folk heller å bli hjemme eller å dra andre steder.

Moen forteller at de har hatt en nedgang på hele 30 prosent siden i fjor sommer, og har ikke opplevd slike tall siden 2014. Han ser også at de nye matprisene har mye å si.

– Vi har jo egen butikk her, og prisene blir jo bare høyere. Samtidig så kjøper ikke folk like mye mat i restauranten her lengre. Folk er litt mer forsiktige, forklarer han videre.

– Vi klarer oss fint, men vi skulle gjerne hatt flere faste besøkende her.

Eier: Erik Moen er eieren av Lovisenberg Familiecamping Foto: Fredrik Pedersen