Politiadvokat Tine Hendriksen forteller at de mener overfallet skjedde ved en undergang ved Notodden skysstasjon.

– Hun hadde nettopp kommet med buss.

– Hun skal ha gått av bussen relativt kort tid før det skjedde, opplyser Henriksen.

Den fornærmede kvinnen i 30-årene er ikke fra Notodden, men skal ha hatt planer om å oppholde seg der noen dager. Det er uklart for politiet om angrepet skjedde i undergangen, eller på utsiden.

– Det førte hun gjør er å kontakte ambulanse via en app. Etterpå er hun i kontakt med mannen sin. Politiet varslet av ambulanse.

– Hun var allerede på vei til sykehus da politiet kommer til stedet, forteller Henriksen.

Fornærmede er bosatt et sted på Østlandet.

Endret siktelsen

Det var klokken 22:09 søndag kveld fikk politiet melding om at en kvinne i 30-årene hadde blitt knivstukket i Notodden sentrum.

Kvinnen ble ikke livstruende skadd, men behandles på sykehus for skadene hun fikk.

– På bakgrunn av informasjon i saken har vi nå endret siktelsen fra grov kroppsskade til drapsforsøk, sier politiadvokat Tine Henriksen.

Den siktede mannen vil bli begjært varetektsfengslet tirsdag 6. juni. Politiet vil be om fire uker i varetekt med begrunnelse i både bevisforspillelsesfare og gjentakelsesfare.

Nekter straffskyld

Både siktede og fornærmede i saken har blitt avhørt.

– Siktede nekter straffskyld, men av hensyn til etterforskning ønsker vi ikke å gå ut med hva som har blitt sagt i avhør, sier Henriksen.

Knivstikkingen framstår fortsatt som et helt tilfeldig angrep for politiet. Det er ingenting som tilsier at det er en relasjon mellom siktede og fornærmede.

Siktede er i slutten i tenårene. Han er tidligere domfelt, men det er snakk om mindre forhold sammenliknet med det han er siktet for nå.

Han er ifølge politiet ikke bosatt på Notodden, men oppholdt seg der.

– Han bor et annet sted, men han var på besøk hos noen på Notodden, opplyser Henriksen.

Testet for rus

Peshmarg Hussein var på jobb i restauranten My Pizza på Notodden søndag kveld. Han har fortalt at det er muligheter for at gjerningsmannen var innom der denne dagen.

Hussein har fortalt at mannen kjøpte alkohol, men at de nektet å selge ham mer etter at han hadde vært ute for å røyke.

– Han virket å være i bra form første gangen, men ikke andre gangen, fortalte Hussein til Varden mandag.

Henriksen ønsker ikke å bekrefte om politiet mener det er snakk om samme person, eller si noe om siktedes psykiske tilstand. Men bekrefter at de har tatt blodprøver av siktede for å avdekke spørsmål om mulig rus.

Siktede ble framstilt for fengsling tirsdag ettermiddag. Henriksen begjærte at han skulle varetektsfengsles i fire uker, med ytterlige restriksjoner i to av ukene. Dette innebar isolasjon, med brev- og besøksforbud. Samt forbud mot aviser og kringkasting.