– Hele helga har vært så fantastisk at jeg ikke finner ord. Hjertet flommer over, sier Grete Ingebjørg Berge, som i helga ga sitt ja til Håkon Lie. Det nygifte paret jobber begge i NRK Vestfold og Telemark i Porsgrunn.

Grete er på vei i bil til Skien, og Håkon er i ferd med å rigge ned partytelt på Åmdals verk når Varden slår på tråden, og begge bobler over av de gode minnene som ble skapt i helga.

Stort øyeblikk

Det hele startet med rundt 90 gjester på fredagen som alle inntok Åmdals verks gruver. Her hadde den lokale Rallargruppa konsert inne i fjellet.

– Jeg tror det var en spesiell og stor opplevelse for mange, spesielt de som kom fra byen, sier Grete.

På lørdagen var det vielse i Skafså kirke, som var fylt til randen med 115 gjester.

– Det var var en veldig spesiell følelse å gå opp kirkegulvet i en stappfull kirke. Et av livets aller største øyeblikk, sier Grete.

Da Grete og Håkon hadde gitt hverandre sitt ja til diakon Eilev Erikstein og presten Hallvard Jørgensen, hadde Håkon planlagt en spesiell gest. Grete har datteren Lilly på syv år fra tidligere.

– Jeg ville at hun skulle inkluderes også, så jeg ba henne komme opp. Jeg sa at «Nå har jeg lovet å være sammen med mamma for alltid. Vil du være vennen min for alltid»? Heldigvis sa hun ja, og jeg ga henne et gullhjerte. Det ble noen våte øyekroker i kirka da, forteller Håkon.

Brudeparet hadde alliert seg med Sputnik og Vivian Storbukås for å fyre opp stemninga under bryllupsfesten. Det ble godt mottatt. Foto: Gudrun Kristine Tjønnhaug Semans

Overrasket gjestene

Under bryllupsfesten ble gjestene overrasket med en artist på scenen som både Grete og Håkon har fått et forhold til gjennom jobben i NRK, og som begge har vokst opp med å høre på kassett i bilen.

– Vår gave til gjestene var å få Sputnik og Vivian til å spille for oss. Da scenegardinene gikk opp og Sputnik stod der og sang «Skilles Johanne», var det som om taket løftet seg. Det var helt spinnvilt. Alle sang med!

Brudeparet hadde alliert seg med Sputnik og Vivian Storbukås for å fyre opp stemninga under bryllupsfesten. Det ble godt mottatt. Foto: Else Pedersen

Paret har kjent hverandre i 4,5 år da Håkon kom inn som sommervikar i NRK. Grete forteller at det først var på en fest to år seinere at de fikk øynene opp for hverandre.

– Neste dag tenkte jeg at han vil jeg gifte meg med.

Håkon fridde på toppen av Eiffeltårnet i Paris i april i år.

– Jeg er litt utålmodig så jeg orket ikke vente et helt år med å gifte meg, sier Grete og ler.

– Jeg tror ikke vi hadde planlagt noe mer om vi hadde brukt lenger tid, legger Håkon til og er fornøyd med at Grete er en effektiv planlegger.

Bygdebryllup

Paret bor i Skien, men Håkon er fra Åmdals Verk i Tokke og Grete er fra Siljan. At bryllupet ble lagt til Håkons hjembygd er ikke tilfeldig.

– Andre gangen jeg var på besøk hos svigerforeldre skulle jeg prøve å sjarmere litt og sa at «Hvis du noen gang vil fri til meg, så lover jeg at bryllupet blir på Åmdals verk», og det holdt jeg. Jeg er veldig glad i bygde-Norge og Telemark, så det var helt naturlig for oss å ha bryllupet i så flotte omgivelser i Vest-Telemark, sier Grete.

Håkon forteller at han er stolt og glad i hjembygda si, og er glad for at de fikk invitere alle til Åmdals verk.

– Det var veldig fint å kunne vise fram bygda og noe av lokalhistorien til de vi er glad i. Jeg håper vi har gitt gjestene en opplevelse. Det var en fantastisk helg. Alt vi hadde drømt om og enda litt til, sier Håkon.

Nå har paret fri i to dager for å lande litt, så bærer det rett tilbake til NRK for å jobbe med valget.

– Vi er glade i å reise, og ønsket oss penger til bryllupsreise. Så det blir en tur for å feire kjærligheten, selv om vi ikke har fått planlagt akkurat når det blir ennå, forteller de.