Den alvorlige ulykken ved Bakkevannet på E18 i Bamble torsdag kveld sørget for at E18 måtte stenges helt i begge retninger.

– Omkjøring går via fylkesvei 363, opplyser Vegtrafikksentralen.

Fylkesvei 363 er «gamle» E18, Europaveien og Gamle Sørlandske. For dem som kjører sørover kan man enten kjøre inn på fylkesveien ved Rugtvedt eller ved Langrønningen.

For dem som skal nordover, må man kjøre av ved Gjerdemyra i Kragerø og kjøre via Helle.

– Omkjøring er skiltet, opplyser Vegtrafikksentralen.

Politiet opplyste cirka klokka 22.50 torsdag kveld at det er sendt krimteknikere og ulykkesgruppa til Statens vegvesen til stedet for undersøkelser. E18 kommer til å være stengt fram til dette arbeidet er fullført.

Like før midnatt torsdag opplyste politiet på stedet at de fleste personbilene som ble stående i kø var sluppet forbi, mens vogntogene også vil bli sluppet forbi kort tid.

Trøbbel på omkjøringsveien

Cirka halv ett natt til fredag ble Varden varslet om det hadde oppstått store problemer på omkjøringsveien, fylkesvei 363, i retning Helle og Kragerø.

– Det er noen kjøretøy som kjørte i grøfta og sperret for annen trafikk. Dermed ble det bom stopp og ekstremt lange køer. VI fikk mange telefoner om trøbbelet, opplyser politiet.

Trafikken ble derfor dirigert opp igjen til E18, både fra Bamble-siden og Kragerø-siden.

Dirigerte trafikken på E18

Klokka 00.55 opplyste Vegtrafikksentralen at det var åpnet for trafikkdirigering forbi ulykkesstedet ved Bakkevannet på E18.

– Det er åpnet for dirigering i ett felt. Det blir dirigert vekselsvis, slik at trafikk både fra nord og sør kan passere. Vi er også varslet om at det er et svært høyt trykk på omkjøringsveien. Den er nok ikke godt tilpasset de største kjøretøyene, sier trafikkoperatør Fabian Østeng ved Vegtrafikksentralen.

– Vi regner med at de trafikale utfordringene løser seg i løpet av kort tid nå, og at vi er tilbake til normalen i god tid før morgenrushet, sier operasjonsleder Eriksen.