Varden ønsker å få flere til å delta i samfunnsdebatten – og til det trenger vi hjelp fra leserne.

– Vi får inn mange gode innlegg hver måned, og opplever at det er stadig nye telemarkinger som deltar i meningsinnholdet vårt. Men om vi skal fange opp temaene alle snakker om trenger vi enda flere stemmer inn i spaltene våre, sier debattansvarlig Heidi Østhus Erikssen.

Som en del av satsningen på debattstoff har Varden det siste halvåret gjort alle leserinnlegg åpne slik at flere både kan få med seg og delta i debatten.

– Vi skal speile Telemark – og da er det viktig at ulike stemmer kommer til syne. Dessverre er det sånn at det fortsatt er enkelte grupper vi hører lite fra. Dermed går vi glipp av en rekke gode temaer og debatter.

Ønsker innlegg fra unge lesere

Dette gjelder ifølge Erikssen kanskje spesielt de yngste leserne.

– Jeg tror det er mange engasjerte unge og unge voksne, og håper de nå tar utfordringen og sender oss leserinnlegg!

Noen synes kanskje det er skummelt å stikke seg frem og er redde for å få hets og negative tilbakemeldinger i sosiale medier. Varden har dyktige moderatorer som følger debatten i våre kanaler.

– Vi ønsker en god debatt og sterke meningen er velkomne, men om det kommer påstander og ytringer som går på person og ikke sak – fjerner vi dem. Det skal være en saklig og konstruktiv debatt – hvor alle kan delta.

Er du usikker på hvilke temaer og innlegg som blir godt lest? Se våre tips til gode leserinnlegg her.