KRISTIANSAND: – Vi gleder oss til å reise tilbake til denne vakre kystgården på Sørlandet. Vi skal ut av skogen, og i år skal det bli fokus på sjømannslivet, seilskuter og havet, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV2.

Innspillingen skal skje på Fredheim gård som ligger på Monsøya i Søgne-skjærgården.

Har vært på gården før

I 2006 ble sesong fire av realityserien spilt inn på samme sted. Sesong som ble sendt på TV 2 vinteren og våren 2007, ble vunnet av Mikkel Isak Eira.

Det er fremdeles mulig å søke om å bli deltaker på årets sesong som skal sendes på TV2 Play og TV2 Direkte til høsten. Kathrine Haldorsen sier de allerede har mange spennende søkere, men at utvelgelsen ennå ikke er ferdig. Søknadsfristen, dersom noen vil prøve lykken, er 31. mai.

Deltakerne skal leve og arbeid som de gjorde for 100 år siden.

– Et grundig arbeid

Kommunikasjonsansvarlig Håvard Solem i TV 2 sier at Farmen har vært på Østlandet i flere sesonger, og at de ønsket å finne en kystgård på Sørlandet.

– Produksjonsselskapet Strix har gjort et grundig arbeid i jakten på gård til den kommende sesongen, og har kikket på flere gårder. Vi er strålende fornøyde med den gården vi landet på, og ønsker ikke å gå noe nærmere inn på hvor mange andre gårder som har vært vurdert og hvilke gårder man har kikket på, sier han.

Farmen-gården ligger idyllisk til på Monsøya i Ny-Hellesund i Søgne-skjærgården. Foto: Hans Olav Tandberg

Starter produksjonen i sommer

Produksjonsselskapet Strix som produserer Farmen for TV2, har allerede etablert et samarbeid med Kristiansand kommune og lokalbefolkningen på stedet.

Produksjonen av realityserien starter på Sørlandet i sommer, og varer til midten av oktober. Den nye sesongen sendes på TV til høsten.

– Vi er opptatt av å ha et godt forhold til lokalmiljøet, samtidig som vi håper at opptakene skal få foregå uforstyrret, sier Solem.