Varden frigir navnet i samråd med pårørende.

– Han var helten til sønnen min på 5 år og vi er helt i sjokk alle sammen. Savnet blir stort, men vi skal stå sammen som familie og være sterke... Det er mange bygder og byer som er berørte da han kjente veldig mange, skriver Ann-Kristin Folkestad, mor til Gunnars sønn i en melding til Varden.

Det var klokka 05.41 søndag at nødetatene fikk melding om brann i en enebolig i Kviteseid.

– Brannvesenet kom fram klokka 05.55. De sendte inn røykdykkere, men fikk bare søkt gjennom deler av huset fordi brannen tok seg opp, fortalte Trond Egil Groth, politiets operasjonsleder til Varden søndag morgen.

BRANN: Søndag like før klokken 10.00 meldte politiet at det var funnet en mann i 30-årene i annen etasje i huset som brant. Foto: Matthew Burnside

– Fikk alt for liten tid sammen

Det var Gunnar Waals samboer som kom hjem til et røykfullt hus og meldte fra om brannen.

Samboer, Liv Sofia Kvalshaug, forteller til Varden at hun møtte Gunnar sommeren 2022.

– Jeg følte jeg hadde endelig kommet hjem. Jeg fant den siste brikka. Selv om vi fikk alt for liten tid sammen, så rakk vi å gjøre utrolig mye, både sammen og med Sondre. Evig takknemlig for alt han har lært meg og vist meg. Gunnar, han var den som alltid var der for alle, han var den mest livsglade personen jeg har kjent og med det største hjertet av gull. Og jeg håper at alle kan minnes han for den han alltid var, skriver hun i en melding.

Etterforsker brannen videre

– Politiet etterforsker brannen videre for å kunne få mest mulig oversikt over hendelsen og årsak. Det blir gjennomført vitneavhør og det er planlagt for åstedsgransking i løpet av nærmeste framtid, skriver Sør Øst politidistrikt i en pressemelding.

Caroline Gunnesdal, politifullmektig sier til Varden at krimteknisk er planlagt inn mandag ettermiddag.

– Ta kontakt

Kviteseid kommune la søndag ut en melding på Facebook:

Det er med stor sorg me mottok meldinga om dødsfall etter brann i bustadhus i morgontimane i dag.<3 Våre tankar går til familie og venner <3

Er det nokon som treng hjelp etter det som har skjedd, ta kontakt  <3

Søndag kveld åpnet de kirken for samvær.