Sikkerhetsdirektøren i Skatteetaten, Ragna Fossen, sier i en pressemelding at folk må være på vakt.

– Hvis du finner en lenke som henviser til Skatteetaten enten i en epost eller i et nettsøk, ikke klikk på den. Skriv heller inn Skatteetaten.no i nettvinduet og sjekk at det er rett adresse i URL-feltet i nettleseren før du legger inn noen påloggingsinformasjon, sier Fossen.

Ragna Fossen

Sikkerhetsdirektør i Skatteetaten.

Smartere svindlere

Det kommer flere ganger i året meldinger om falske e-poster, falske SMS-meldinger og falske nettsider som oppfordrer til å logge inn og legge inn personlig informasjon fordi man har penger til gode hos Skatteetaten eller hos andre.

– Dette er ren svindel og vi advarer på det sterkeste mot å klikke på lenker i e-poster eller SMS-meldinger. Vi sender aldri slike meldinger uoppfordret, sier Skattetatens sikkerhetsdirektør.

Pågående bølge

Hun oppfordrer folk til å være våkne mot stadig smartere svindlere som hele tiden finner på nye metoder for å utgi seg for å være Skatteetaten.

– Akkurat nå pågår det en bølge med svindler som utgir seg for å være fra Altinn eller Skatteetaten. Vi må bare nok en gang oppfordre folk til å selv skrive inn nettadressen skatteetaten.no i URL-feltet i nettleseren. Derfra er det trygt å bruke Bank-ID, MinID, Buypass eller Commfides sine påloggingsløsninger for å finne ut om vi har sendt noen henvendelser til deg. Hvis du ikke finner noe når du er pålogget skatteetaten.no, er meldingen du har mottatt falsk, sier Fossen.

Den siste bølgen med svindler som har blitt rapportert til Skatteetaten, foregår ved at det sendes meldinger med Altinn som falsk avsender, eller at det lenkes via sponsede annonser på søkesider på internett.