Slik innleder Lisa Dawn Aarnes fra Gvarv en Facebook-melding som hun la ut tirsdag kveld. For tre måneder siden ble Dawn Aarnes mor for tredje gang da lille Eira kom til verden. Sammen med ektemannen Even Skårberg Aarnes har hun også sønnene Erland (5) og Vemund (3 1/2).

Julaften kommer familien på fem likevel ikke til å feire hjemme hos seg selv. Derimot vil det skje på Kjernehuset på Gvarv sammen med andre som ønsker å feire julaften sammen med dem.

– Koseligste vi har hatt

Familien – den gang fire i flokken – gjorde det samme også for et år siden på privat initiativ. Og visst ga det mersmak.

– Jeg tror det er den koseligste julefeiringa vi har hatt. Nå har vi jo også henne på tre måneder. Men vi tenkte at vi ville bare få det til igjen som i fjor. Det var så fint. Følelsen jeg satt igjen med var familiefeiring – bare at det var en familie jeg ikke kjente fra før, sier Lisa Dawn Aarnes til Varden.

Julaftenprogrammet familien har planlagt vil bestå av god julemiddag, lek og sang. Juletreet skal deltakerne pynte sammen. Det vil bli fyrt i peisen. Nissen nevnes også som en potensiell deltaker.

– Om du er alene eller har med både små og store – alle er velkommen. Feiringen er alkoholfri. Her er det ikke noe stress eller press, bare en hyggelig julaften for oss som har lyst til å feire sammen med flere, skriver Dawn Aarnes i sitt Facebook-innlegg.

Gode støttespillere

– Som familie kunne dere valgt å feire julaften hjemme hos dere selv?

– Ja, og det første vi tenkte i fjor var om noen hadde lyst til å feire sammen med oss hjemme. Men vi hadde lyst til at det skulle bli plass til flere. Da valgte vi Kjernehuset for der er det veldig hjemmekoselig og trivelig, forteller Dawn Aarnes.

I fjor var de 26 personer som feiret julaften sammen i lokalet. Det er plass til 30, får Varden opplyst. Dermed er det i prinsippet førstemann til mølla for å bli med.

Gode støttespillere i det lokale næringslivet sørger for mat, gaver og økonomisk støtte til feiringen. Og deltakerne? Jo, de skal også bidra på festsammenkomsten.

– Alle hjelper til med å dekke på, koke poteter og varme opp mat. Vi ønsker at det skal være som en familiefeiring, forteller Dawn Aarnes.

GLEDER SEG: Lisa Dawn Aarnes og Even Skårberg Aarnes – her avbildet på hjemmebane tidlig i mai i fjor. Foto: Fredrik Pedersen

Bare gode følelser

– Hva mener de eldste barna om feiringen?

– De har snakket om det flere ganger når vi kjører forbi Kjernehuset på Gvarv. Nå er jeg i permisjon fra jobben på Kjernehuset, så vi er der ikke så mye. Men de spør om vi skal feire jul der, for det syntes de var så koselig i fjor, forteller trebarnsmoren.

– Da ligger det an til å bli jul i år også da?

– Ja, og det er veldig koselig. Selv om vi har tenkt litt på om det blir litt mye akkurat i år. Men det er en del som sliter – både med økonomi og andre ting. Noen er ensomme i jula. Hvis vi kan gjøre noe for at flere kan ha en koselig kveld sammen på julaften, så gjør vi det, sier Dawn Aarnes.

– Det føles ikke som noe offer. Vi satt bare igjen med gode følelser etter i fjor, forteller hun.