Siden juni har Varden kåret det beste månedens beste leserinnlegg. Også denne måneden har leserne sendt inn flere gode innlegg, men vinneren i september var likevel soleklar.

I artikkelen «Alenemor fra Skien om livet i fattigdom: - Jeg er bekymret og redd for fremtiden» får leserne et innblikk i en hverdag i fattigdom. Over 30.000 har lest innlegget, 2700 personer har trykket «like», nesten 500 har lagt igjen en kommentar og innlegget er delt 146 ganger.

Rørt

– Jeg er veldig rørt, takknemlig og egentlig ganske overveltet over all responsen på innlegget, forteller Skienskvinnen til Varden.

Hun skrev artikkelen fordi hun ønsket å belyse en hverdag mange familier og husstander i Skien er i.

– Jeg synes det er synd at det virker som folk er overrasket over hvor tøft jeg og mange med meg har det. Dette skulle jeg ønsker våre folkevalgte ville vise interesse for, snakke mer om og forsøke å gjøre noe med, sier hun, og legger til:

– Det burde være mulig å ha en verdig hverdag i Norge selv om man ikke lenger er i arbeid. Det oppleves som skambelagt å være uføretrygdet i Norge.

Fortsatt strømmer kommentarer inn fra personer som ønsker å hjelpe.

Har truffet en nerve

Juryen bestod denne gang av frontsjef Alexander Lehmann, journalist Caroline Tarangen og debattansvarlig Heidi Østhus Erikssen.

Her er juryens begrunnelse:

«Skribenten skildrer en livssituasjon som er vond og vanskelig, og tabubelagt. Derfor er det ofte vanskelig for mennesker som står midt i det å fortelle om det. Innsenderen skal ha honnør for å belyse et så viktig tema.»

– Det er tydelig at dette innlegget har truffet en nerve. Det er sjelden vi får så mange henvendelser og tilbakemeldinger på et leserinnlegg som vi har fått på dette, sier frontsjef Alexander Lehmann.

Det er ikke alle i samfunnet det er like enkelt for oss som er journalister å komme i kontakt med.

– Nettopp derfor er leserinnlegg en viktig måte å få innsyn i ulike hverdager, og vi håper flere som ikke har skrevet til oss tidligere nå vil prøve seg.

Alenemoren mottar 2000 kroner i premie for sitt bidrag.

I juni startet Varden med kåringen av månedens leserinnlegg for å få flere telemarkinger til å delta i samfunnsdebatten.

Også i oktober skal juryen kåre månedens leserinnlegg og en ny leser vil få mulighet til å vinne 2000 kroner.

Sitter du på et godt tema, men er usikker på hvordan du skal gå fram for å få det ned på papiret? Send en epost til heidi.erikssen@varden.no for å få hjelp og innspill.

I tillegg har Varden laget en egen mal med konkrete tips til hvordan du kan skrive et godt leserinnlegg. Tipsene finner du her.