Forholdet, som er klassifisert som underslag, ble avdekket i Midt-Telemark kommune 31. januar i år. Kommunen valgte å politianmelde saken omgående.

En stor mengde

Konstituert kommunalsjef helse og mestring i Midt-Telemark kommune, Urban M. Eriksen, bekrefter hendelsen da Varden tar kontakt.

– Det er oppdaget svinn på B-preparat, i dette tilfellet Sobril. Svinnet utgjør en stor mengde. Vi ser veldig alvorlig på dette og har derfor valgt å anmelde forholdet, sier Eriksen til Varden.

Sobril er et reseptbelagt legemiddel innen gruppen benzodiazepiner. Det vanedannende preparatet virker beroligende og avslappende, og brukes blant annet i forbindelse med sterk angst, uro og muskelspenninger.

Større doser Sobril gir rusvirkning, ifølge rusinfo.no.

Urban M. Eriksen sier at kommunen nå følger egne prosedyrer for å kartlegge og finne ut hva som har skjedd.

– Vi har en dialog med politiet rundt dette, opplyser han.

REAGERTE OMGÅENDE: Konstituert kommunalsjef helse og mestring i Midt-Telemark kommune, Urban M. Eriksen. Arkivfoto Foto: Fredrik Pedersen

Slik ble det fanget opp

– Hva var det som satte dere på sporet i saken?

– Det ble fanget opp gjennom internkontrollrutinene vi har når det gjelder telling av medisiner og registrert i vårt avvikssystem, opplyser Eriksen.

Han ønsker ikke å si noe om eksakt hvor mye av legemiddelet som er blitt borte og heller ikke hvilken helseinstans i kommunen som er berørt.

– Men det er alvorlig nok til at vi har anmeldt saken, påpeker den konstituerte kommunalsjefen.

Svinnet skal ikke ha skjedd over lang tid.

– Har dere noen idé om hvem, eller hvorfor noen har forsynt seg med Sobril?

– Det kan jeg ikke kommentere, sier Eriksen.