– Jeg satt på jobb på Sankthansaften og fikk telefon fra veilederen hans hos Nav om at det ikke hadde vært noe bevegelse på kontoen hans på flere måneder. Da raste alt litt, sier Jasna Sljivo. Hun trekker pusten før hun fortsetter.

– Han er jo storebroren min. Det er klart at dette er tøft.

Hun forteller at hun er hans nærmeste.

Mirza er 41 år og har vokst opp i Bamble og Porsgrunn. Han har bodd noen år i Agder, men de siste årene har han hatt leilighet i Skien.

– Da vi fikk vite at han ikke hadde brukt penger siden mars begynte varsellampene å lyse rødt. Alle bruker jo penger. Vi skjønte at dette var alvorlig og det ble meldt til politiet, sier Arne Eide, kamerat av Mirza og tidligere svoger.

Politiet jobber med saken

– Det er riktig at han ikke blitt observert siden mars. Familien har gitt utrykk til oss om at det ikke er uvanlig at han er borte i perioder, men ikke så lenge som det har vært nå. Det er en forklaring på hvorfor den formelle savnet meldingen kommer til oss i juni, sier etterforskningsleder Annie Sandersen i Sør Øst til Varden.

– Det vi har gjort så langt er at vi har fulgt opp elektroniske spor, det jobber vi fremdeles med. Tele, bank, sosiale medier og så videre, sier Sandersen.

Både familien og politiet opplyser om at Mirza er en del av et rusmiljø.

Politiet har også hatt kontakt med flere som mener de vet noe i saken.

– Vi har vært i dialog med noen som mener å ha opplysninger om han, men de er ikke formelt avhørt ennå. På generelt grunnlag, men også i denne saken, er det krevende å etterforske og avhøre personer som har så liten oversikt over hvor og når og datoer.

BORTE: Mirza Sljivo har bodd i Skien de siste årene, men har vokst opp i Porsgrunn og Bamble. Foto: privat

Jevnlig kontakt med politiet

– Mirza har to barn. Han er også onkel og onkel-barna forguder han, forteller Jasna.

– Han er en vanvittig flott mann og utrolig belest. Han er utrolig musikalsk og kan spille hva som helst. Han er en kunstner, Det er så trasig at han havnet utpå, han kunne gjort så utrolig mye, sier Arne.

Jasna forteller at broren har vært rusfri i deler av sitt voksen liv og han har hatt ulike jobber i løpet av årene.

Familien har vært jevnlig i kontakt med politiet siden de meldte fra i juni. De forteller at de ikke har hørt stort og i går bestemte de seg for å legge ut et innlegg på Facebook med en etterlysning av Mirza.

Der ber Jasna om at folk som vet noe om broren ta kontakt med familien eller med politiet. I løpet av et døgn har posten blitt delt flere hundre ganger.

– Det har gått to måneder og det er så begrenset informasjon vi har fått av politiet. Det er klart vi vi sitter og tenker at det kan ha skjedd noe kriminelt, sier Arne.

Har noen hypoteser

– Politiet har vært i kontakt med noen i hjelpeapparatet som har hatt oppfølging av han, og vi jobber som sagt fortsatt med saken. Vi har noen hypoteser som vi jobber ut i fra, men vi ønsker ikke å gå ut med dem foreløpig.

Politiet har også kontaktet Kripos.

– De bistår oss med det vi tenker vi trenger å få bistand til. Vi jobber aktivt med denne saken. Det er også sjekket ut om han kan ha reist til utlandet, det har det ikke blitt gjort funn på. Vi har også vært steder i Grenland som kan være aktuelle, de er sjekket ut og det er ikke funnet noe der så langt. Vi ønsker absolutt tips om folk tenker at de har noen opplysninger i saken. Da håper jeg de tar kontakt med oss, avslutter Sandersen.

ØNSKER TIPS: Politiet og familien til Mirza Sljivo ønsker tips i saken. 41-åringen har ikek gitt lyd fra seg siden mars. Foto: privat