SISTE: – Politiets egen drone fant gutten i et skogholt. Politipatruljen har fått kontroll på gutten, melder politiet litt før klokken 14.

– Det går bra med han. Det var politiets drone som fant han i et skogholt i nærheten av kirken, og det er vi veldig glade for. Han blir gjenforent med sine foreldre nå snart, sier Eriksen, og legger til at de er veldig fornøyd med å ha dronen tilgjengelig som et arbeidsverktøy.

Han skal ha vært litt kald, men var godt kledd, og det var ikke behov for helsehjelp.

Gutten dukket ikke opp på Tveten skole fredag. Foto: Fredrik Pedersen

Ba om hjelp fra publikum

Det var i 13-tiden at politiet opplyste at en 9 år gammel gutt var savnet fra Tveten skole. De gikk ut med beskrivelse av gutten og ba publikum om tips.

Operasjonsleder Tommy Eriksen opplyste at ingen hadde sett gutten på skolen etter at han ble levert av foreldrene ved skolestart fredag morgen.

– Politiet leter i området rundt Tveten barneskole med flere patruljer. Vi bruker også drone i området, sa han mens letingen pågikk.

Innsatsleder Terje Lunden forteller at gutten ble funnet i god behold. Foto: Fredrik Pedersen

Dukket ikke opp på skolen

De fikk melding om at gutten var savnet klokken 11.40 fredag formiddag. Det var foresatte som meldte gutten savnet, får Varden opplyst.

Rektor på Tveten skole, Terje Sønslien, sier til Varden at gutten ikke dukket opp på skolen i dag. Rektor sier at skolen har vært i kontakt med foreldre i løpet av dagen.

Ansatte ved skolen deltok også i søket etter gutten.