– Det her betyr enormt mye. De ringte meg før de satte i gang, og lurte på om det var greit. Da måtte jeg ta meg sammen for å klare å svare på en ordentlig måte, sier Helge Halloweenmannen Tverdal.

– De er kjernegutter, og i likhet med veldig mange barn, unge og foreldre har de en tilknytning til det vi har holdt på med, og jeg har fått utallige meldinger fra folk.

– Det engasjementet er veldig rørende og veldig sterkt, sier Tverdal.

De siste årene har Tverdal brukt mye tid og ressurser på å få i stand Ravneloftet i toppen av bygget, og gjøre det til et av landets mest populære spøkelseshus, med hundrevis av besøkende på arrangementer blant annet rundt Halloween.

Alt gikk tapt i brannen på Meierigården som oppstod torsdag kveld, og hvor brannen fortsatt blusser opp søndag.

Spleis

For de tre ungdommene Sebastian Wroldsen (15), Theo Melaas (14) og Lucas Hermansen (16) år har spøkelseshuset på Ravneloftet, Meierigården og Bakgården ungdomsklubb blitt et bonushjem.

– Vi ble redde for at alt skulle forsvinne, og veldig lei oss på vegne av Helge, sier Sebastian Wroldsen (15).

– Vi er nesten mer der enn hjemme. Helge er en veldig snill mann, som hjelper til med alt som trengs, og ser muligheter for oss ungdommer, sier Theo Melaas (14).

– Helge betyr utrolig mye, og han er rett og slett herlig, tilføyer Lucas Hermansen (16).

Alle tre fikk klump i halsen da de skjønte at Mererigården og Ravneloftet stod i flammer.

– Vi kommer til å savne det veldig, og vi kjenner plassen veldig godt. Det er fryktelig trist, sier Wroldsen.

Derfor startet de en spleis, hvor de prøver å hente inn midler til Tverdal, som mistet livsverket sitt i brannen.

– Selv om nesten alt er tapt og Ravneloftet slik vi kjenner det er ferdig, så er det noe symbolikk i at den røde flosshatten fortsatt er intakt. Halloweenmannen består, og vi skal gjøre noe sammen med ungdommen, sier Tverdal.

Foto: Anders Høines/Max James

Pengene renner inn

Det er under ett døgn siden ungdommene startet spleisen, og så langt renner pengene inn.

I skrivende stund er beløpet over 13.000 kroner.

– Det er bare rørende, det beveger meg. Alt det andre er ting som jeg håndterer. Men det personlige engasjementet som nå dukker opp, det rører meg sterkt, sier Tverdal.

– Vi er veldig glade for at folk vil hjelpe til, og vi håper vi kan bruke pengene til å få til et lite skrekkhus et annet sted, sier de tre ungdommene.

– Vi håper dette blir starten på noe nytt.

Foto: Anders Høines/Max James