Han øste ut sin frustrasjon over snømengdene ved familiehytta og ble nærmest rikskjendis over natta. Noen uker seinere er hytta fortsatt i familiens eie.

Det har sin klare årsak.

GLEDER SEG TIL SOMMEREN: Agnar Svindland ser fram til å kunne sole seg naken på terrassen igjen. Foto: Andreas Soltvedt

Ville selge «hele helvetet»

– Det er jo så flott her, konstaterer vi etter at Svindland med frue har ønsket oss velkommen til nettopp den «forpulte» hytta.

– Ja, visst er det det. Og jeg har også biljardbord på hemsen og et fantastisk boblebad og greier på badet. Jeg elsker den dusjen. Den må du se altså, oppfordrer Svindland og lar latteren runge.

Latteren satt på ingen måte like løst hos ham noen uker tilbake. Da vreden var som sterkest ville han selge – sitat: «hele helvetet» – for 1,95 millioner kroner ferdig prutet og med innbo og snøskuffe inkludert. Noe salg er det imidlertid ikke blitt.

– Du skjønner – barnebarna har satt ned foten. De har jo vokst opp med denne hytta, og de trives her, forklarer 60-åringen og fortsetter.

– Men jeg har sagt det før og sier det igjen: Skal det gjøres noe på og ved hytta, som å måke snø eller male – da er det bare én person til stede, nemlig meg, konstaterer den munnrappe sørlendingen.

ET STORT PRE: Agnar Svindland elsker dusjen på familiehytta. Foto: Andreas Soltvedt

– Helt håpløst

Ved inngangen til vinterferien er det fortsatt mye snø ved Svindlands fritidsresidens på Breiung – om lag 25 minutters biltur fra Gautefall. Ikke minst er det nok av snø på hytteterrassen, noe Svindland mildt sagt ikke liker.

– Bare se hvordan jævelskapet ser ut, selv om snøen har sunket litt sammen. Det er jo helt håpløst, mener hytteeieren.

Likevel var det verre i januar, minnes både herr og fru – til daglig bosatt i Kvinesdal.

– Vi stavret oss framover, og det raste fra taket. Det var helt forferdelig, forteller Livi Svindland (57).

– Hun måtte skræve seg bortover for å komme seg inn. Jeg var livredd for at hun skulle forskræve seg, veit du, skratter ektemannen tilbake.

MANGE ÅRS EKTESKAP: Ekteparet giftet seg i 1983. Her byr de på seg selv til ære for avisas lesere. Foto: Andreas Soltvedt

Kjerring og elskerinne

Selv foretrekker sørlendingen utvilsomt hummerfiske og annen fangst av sjømat framfor snømåking.

– Men skal du få fisk, må du ha godt haill – altså god sex. Så vi kjøpte hytta her i 2005, slik at vi kunne forberede hummerfisket og kose oss – «elskerinna» og jeg, opplyser Svindland.

– Og bare for å være sikker – «elskerinna» det er …?

– Det er Livi det. Hun er både kjerring og elskerinne, forklarer 60-åringen muntert.

Ekteparet, som snart har vært gift i 40 år, tenkte ikke på snømåking da de kjøpte hytta.

– Det er jo en sommerplass og et sted man kan slappe av. Men så kom altså denne helvetes snøen. I 2018 var det helt jækli her, forteller Agnar Svindland og fortsetter:

– Du kommer opp hit på fredagskvelden, og så må du faen meg bruke hele lørdagen på å måke snø. Det blir jo ikke mulig å slappe av når det er sånn, fastslår han.

– Vii kjøpte hytta her i 2005, slik at vi kunne forberede hummerfisket og kose oss – «elskerinna» og jeg, forteller Agnar Svindland. Foto: Andreas Soltvedt

Drar heller sørover

Ekteparet forteller at de bruker hytteterrassen hele sommeren.

– Vi «bor» der, sier fru Livi.

– Ja, vi stenger igjen porten. Så kan vi sitte der nakne og nyte sola – og hverandre. Det er usjenert og fint. Ja, fy flate så flott. Vi skal nyte terrassen igjen hvis den én gang blir snøfri, fortsetter Agnar.

Ekteparet har to barn og fem barnebarn.

– De elsker denne hytta. Mange av dem skal være her i vinterferien, forteller ekteparet. Selv styrer de unna vinterferie i snørike omgivelser.

– For vi skal snart på 14 dagers ferie til Gran Canaria - med «all inclusive». Det ser vi fram til. Og der skal det ikke måkes noen verdens ting, fastslår Agnar Svindland.

LEI AV SNØ: – Bare se hvordan jævelskapet ser ut, sier Svindland med henvisning til snømengdene på terrassen. Foto: Andreas Soltvedt
DRAR TIL SYDEN: Ekteparet skal snart på to ukers ferie. Turen går til snøfrie omgivelser. Foto: Andreas Soltvedt
MORO PÅ HEMSEN: Livi og Agnar Svindland tar seg gjerne et slag biljard når de er på hytta. Foto: Andreas Soltvedt
VELDIG LEI AV VINTER: Agnar Svindland la ikke skjul på at han var forsynt av snøen da han postet dette innlegget tilbake i januar. Foto: Skjermdump