– Jeg er svært godt fornøyd med at Varden for andre gang tar markedsandeler fra TA.

Det sier sjefredaktør og administrerende direktør Tom Erik Thorsen etter at opplagstallene for første halvår 2023 ble offentliggjort.

Det er Mediebedriftenes Landsforening (MBL) som slipper opplagstallene. Totalt sett har landets aviser nedgang på 2,6 prosent i første halvår av 2023, sammenlignet med tilsvarende halvår i fjor.

For aviskampen i Telemark er status følgende:

Telemarksavisa har mistet 714 abonnenter.

Varden har mistet 335 abonnenter.

TA er fortsatt den største avisa i Telemark med opplag på 22.886, mens Varden har 16.622.

Dette er andre gang på rad at Varden har minsket avstanden til konkurrenten. Ved forrige måling, i mars 2023, hadde begge avisene følgende vekst:

Telemarksavisa økte med 379 abonnenter.

Varden økte med 385 abonnenter.

Da lesertallene ble sluppet i forrige uke, markerte Varden seg som en av avisene i landet hvor lesertallene har økt mest. Varden kunne skilte med en vekst på hele 48 prosent.

– Det er krevende tider nå som gjør at veldig mange aviser har en sterk tilbakegang. I det bildet er Vardens utvikling veldig god. Lesertallene som kom i forrige uke viste at Vardens vekst er blant de største i landet. I sum så har vi god grunn til å være fornøyde med utviklingen, sier Thorsen, og tilføyer:

– Vi skal være det mediehuset i Telemark som dekker hendelser kjappest og best, vi skal sparke i gang debatter som engasjerer og vi skal levere kvalitetsjournalistikk som setter dagsorden. Vi er stolte over at vi stadig løfter oss. Over tid har vi i Varden-gjengen jobba beinhardt og målrettet sammen for å bli enda bedre, sier Tom Erik Thorsen.