Hans kollega gjennom ti år, Gisle Roksund, beskriver Fleischer som et menneske med en unik egenskap når det kom til å prate og forstå andre mennesker.

– Han var en strålende doktor, med noen helt unike egenskaper når det gjaldt å se og prate med andre mennesker. Han fikk dem til å føle seg forstått.

De to jobbet sammen på Klosterhagen legesenter.

Dyp sorg

Roksund forteller videre at han og kollegaene er svært lei seg over Fleischers bortgang.

– VI jobbet sammen i ti år. Denne beskjeden mottok vi med dyp sorg. Han var elsket av sine pasienter, og av sine kollegaer. Vi sender våre varmeste tanker til hans etterlatte.

Fleischer døde 46 år gammel etter å ha kjempet mot uhelbredelig kreft.

– Det er forferdelig. Han var tapper og sto på gjennom hele sykdomsperioden. Jeg syntes han taklet sykdommen på en god måte, sier Roksund til Varden.

– Privilegert

At Fleischer var elsket av sine pasienter ble understreket da han i 2020 mottak Vardens julekringle. Hans pasient, Vibeke Johansson, nominerte ham for hans støtte gjennom hennes sykdomsperiode.

– En fastlege som Lars Joakim Fleischer skal en vel lete lenge etter. Jeg må vel si jeg er evig takknemlig og privilegert. Han er empatisk, utrolig dyktig, jordnær, ser aldri på klokka og er der bestandig. Henviser raskt hvis han er i tvil om noe. Han gir mye av seg selv og som medmenneske. Hans omsorg er UNIK, skrev Vibeke til Varden.

Det satt Fleischer pris på.

– Det er fantastisk hyggelig å få en slik tilbakemelding. Noe av gleden og privilegiet ved jobben min er at man får ta del i folks liv – både i oppturer og nedturer. Det gir stor mening i arbeidshverdagen, sa Fleischer da Varden overrakte han kringlen.

Kringelen er noe de har hatt stor glede av på kontoret, forteller Roksund.

– Vi pleide å kalle han kringlekongen etter det. Den har vi gledet og kost oss med i lang tid.

– Sterkt

Varden har vært i kontakt med familien til Lars Joakim Fleischer i forbindelse med denne artikkelen. De skriver følgende:

«For oss i familien er kanskje alt engasjementet hans som trener i barnefotballen på Gjerpen, hvor han viste en helt spesiell evne til å se den enkelte og bygge fellesskap noe av det som står sterkest igjen etter han, utover det som hører mer til på det personlige plan. Det var sterkt å høre at Gjerpen G16 markerte ved å spille med sørgebånd tirsdag».