Roar Myhre Walmann, tidligere hotelldirektør ved Skinnarbu Nasjonalparkhotell, døde 12. juni. Familien ønsker å være åpne om at den profilerte 54-åringen tok sitt eget liv.

– Det er viktig for oss å bidra til at det snakkes om menns psykiske helse, sier broren Bjørnar Walmann, som uttaler seg på vegne av familien.

– Be om hjelp

Selvmordsraten blant menn i Norge er langt høyere enn for kvinner. Familien Walmann oppfordrer alle som sliter med å be om hjelp.

– Roar var en mann med et stort hjerte for de svake i samfunnet. Han også veldig glad i familien sin, men de tunge tankene ble for mange, forteller Walmann.

Etter fire år som hotelldirektør ved Skinnarbu Nasjonalparkhotell sluttet Roar Myhre Walmann i jobben i 2019.

Han fortalte den gang til Varden at han skulle over i en rolle der han skulle drive med hytter, hytteutbygging og salg av eiendom. Senere ble han leder for asylmottaket på Hornsjø.

Omsorgsfull

Roar Myhre Walmann var en mann som brydde seg om sine medmennesker. På kontoret på Skinnarbu hadde han en lapp på innsiden av døra der han hadde skrevet «Hva kan jeg gjøre for andre i dag».

Han fikk nasjonal oppmerksomhet den gang han inviterte 100 mennesker på julefeiring på hotellet på Skinnarbu.

«Leser og ser mye i media om dagen om mennesker som sitter alene på julaften, om mennesker som ikke har råd til julemiddagen osv. derfor har jeg, ansatte og eiere bestemt at vi her på Skinnarbu Nasjonalparkhotell ønsker å Invitere inntil 100 mennesker på julefeiring/julaften på Skinnarbu. Fra 24–25 desember. Vi vil servere vårt berømte julebord og kanskje skape litt varm jule glede for noen av dem», la han ut på Facebook i 2016. Initiativet ble godt tatt imot, både av folk flest og de som tok imot tilbudet.

– Ta vare på hverandre

Året før ble hotellet omgjort til akuttmottak for flyktninger. Rundt 150 personer fikk hotellet som sitt midlertidige hjem for noen måneder.

Også på Hornsjø ble hotellet gjort om til flyktningmottak, denne gang for mennesker fra Ukraina. Roar Myhre Walmann ledet mottaket og engasjerte seg sterkt i menneskene som flyktet fra krigen.

– Veldig mange flyktninger fra Syria og Ukraina ble glade i Roar, forteller broren.

m