Ringnes går over til festede korker, slik Coca Cola allerede har gjort. Korkene skal hindre plastsøppel, men det var delte meninger da de først ble lansert her til lands.

– Vi anerkjenner reaksjonene der ute. Samtidig har vi ikke noe valg. Vi er forpliktet til å møte de nye EU-kravene, som kommer som en reaksjon på den økende forsøplingen fra emballasje. Så vi håper og tror at folk flest vil venne seg til de nye korkene, sier Johanna Ellefsen Rostad, kommunikasjonsdirektør i Ringes, i en pressemelding.

Ringesdrikkene som først får de nye korkene er Farris, deretter følger blant annet Pepsi Max, Mozell, Solo og til slutt Imsdal.

– I arbeidet med å utvikle de nye korkene har vi vært opptatt av å finne en løsning som både er håndterbar og samtidig møter de nye kravene. I tillegg har det vært et selvstendig poeng å unngå å bruke mer plast enn det vi gjør med dagens løsning, sier Ellefsen Rostad i pressemeldingen, og opplyser at de vil redusere plastbruken med 14 tonn i året med den nye løsningen.

– Dermed tar vi et steg i riktig retning for å levere på vårt Plastløfte, som er å redusere bruken av plast med 1000 tonn i løpet av 2025.

Ifølge pressemeldingen trår EUs krav om festede korker på drikkeflasker i kraft 3. juli 2024. Ringnes påpeker at de ønsket at EU kunne gjøre unntak for Norge, hvor korkene ikke er en stor kilde til forsøpling på grunn av panteordningen.

Slik ser de nye korkene ut. Foto: Ringnes