– Vi har funnet farmor i god behold.

Det forteller barnebarnet Marlene Hansen i en SMS til Varden ved midnatt torsdag.

Marit Hansen (70) fra Ulefoss forsvant onsdag. Marlene forteller at besteforeldrene ferierte alene i sin leilighet i Oba i Alanya i Tyrkia, og at bestemoren forsvant etter at hun hadde vært på stranden onsdag ettermiddag.

– Stranda ligger nærme leiligheten, og hun skulle bare gå i forveien. Da farfar skulle gå etter var hun plutselig borte, forteller Marlene , som har gjort forsvinningen kjent på sin egen Facebook-side.

Fra Ulefoss

Marit er til vanlig bosatt på Ulefoss. Marlene forteller at hun har flere barn og barnebarn. 22-åringen forteller at bestemoren har begynt å bli glemsk, og tror det dette er grunnen til at hun ikke har funnet tilbake til leiligheten. Hun tror også at varmen og dehydrering kan ha bidratt.

– Hun ble sist sett rundt klokka 16.00 lokal til på Strand 35, skriver Martine, som ber folk som har sett farmoren om å kontakte tyrkisk politi eller farfaren hennes – Bjørn Magnus Hansen.

FERIE: Marit Hansen (70) er bosatt på Ulefoss, men var på ferie i sin leilighet i Oba i Tyrkia da hun forsvant. Foto: Privat

Fanget på kamera

Marlene delte bilde av Marit på Facebook i håp om at det skal bidra til at hun blir funnet. Hun har også publisert et overvåkingsbilde av farmoren som skal ha blitt tatt klokka 17.46 utenfor butikken «Gerrard’s textil» i Oba. Hun forteller at hun la ut dette bildet slik at folk ser hva slags klær hun hadde på seg da hun forsvant.

Barnebarnet fortalte at familien varslet både den norske ambassaden og sjømannskirken. Hun har ikke med seg mobiltelefonen sin.

– Det er blitt lett etter henne på sykehus. Så tror jeg de skulle se om det har vært bevegelser på kontoen hennes, for man er usikre på om hun har med seg bankkort.