Minst 18 dødsfall i amerikansk julestorm

Vinteruværet herjer i USA og hundretusenvis av boliger og bedrifter var julaften uten strøm.

Det er registrert minst 18 dødsfall som følge av kulde, bilulykker på glatt føre og andre virkninger av uværet rundt omkring i USA, skriver nyhetsbyrået AP. I tillegg har uværet gått hardt ut over mange amerikaneres planer om å reise hjem til jul.

Taliban nekter kvinnelige bistandsarbeidere å jobbe – FN slår alarm

Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB

FN sier at Talibans ordre til alle ikke-statlige organisasjoner i landet om å ikke la kvinnelig ansatte gå på jobb, vil gå hardt ut over det humanitære arbeidet i landet.

Bistandsorganisasjoner sier at kvinnelige arbeidere er særlig viktige i Afghanistan, der regler og skikker i stor grad hindrer at mannlige arbeidere får gitt nødhjelp til kvinnelige mottakere.

Kinesisk helsekommisjon slutter med daglige koronaoppdateringer

Foto: AP / NTB

Kinas nasjonale helsekommisjon NHC, som i rundt tre år daglig har publisert tall for koronasmitten, slutter med dette søndag. Smitten har eksplodert i landet den siste tida.

Landets smittevernetat skal framover komme med relevant koronainformasjon, melder NHC. Det står ikke noe om hva bakgrunnen for endringen er, eller om hvor ofte smittevernetaten vil komme med oppdatert informasjon om smittetrykket i landet.

Person til sykehus etter brann i Haugesund

Foto: Gorm Kallestad / NTB

En person er sendt til sykehus i ambulanse etter en brann i en garasje i Haugesund natt til søndag. Skadeomfanget på vedkommende er ukjent, men det dreier seg om brannskader.

Politiet fikk beskjed om brannen klokken 02.19. Den skal ha oppstått som følge av privat arbeid i garasjen.

Tre mineryddere drept i Ukraina

Tre ukrainske mineryddere døde lørdag da en mine eksploderte mens de ryddet miner i Kherson-regionen, opplyser ukrainske myndigheter.

Russland kontrollerer nesten hele Kherson-regionen, men i november tok ukrainske styrker tilbake kontrollen over Kherson by, regionens administrasjonssenter, samt en rekke landsbyer i regionen. Siden har mineryddere og forsvarets eksperter på eksplosiver arbeidet der.