Lørdag sist uke fylte Hennie 13 år. Lykkelig var hun da hun pakket opp en elsparkesykkel. Den måtte naturligvis testes.

Og det var da det gikk galt. På vei hjem fra en venninne møtte hun to tenåringsjenter som spurte om å få låne sparkesykkelen. Det endte med at de dro av gårde på den, og Hennie ble stående fortvilt igjen alene.

Foreldrene anmeldte saken, og delte et innlegg på Facebook der de etterlyste sykkelen. Agderposten omtalte tyveriet, det samme gjorde etter hvert Fædrelandsvennen, NRK og VG. Innlegget på Facebook ble delt flere tusen ganger.

En far fattet mistanke

Og tirsdag ettermiddag kom meldingen Hennie og mamma Helene Lie Seljåsen hadde ventet og håpet på. Sistnevnte forteller hva som skjedde:

Telefonen ringte. I andre enden var en mann som lurte på om han hadde kommet til de som savnet en elsparkesykkel. Det kunne Helene bekrefte.

Litt senere ringte han opp igjen.

– Han hadde fattet mistanke da datteren sa hun hadde prøvd en elsparkesykkel i helgen. Da hadde han lagt to og to sammen.

– Og bak garasjen hadde han funnet en som kunne ligne på den vi savnet, forteller mamma Helene.

Ville møte Hennie

Sammen med datteren tok han turen til Hennie og Helene. Datteren hadde i utgangspunktet planlagt å møte Hennie ansikt til ansikt for å beklage, men det ble for tøft.

– Men pappaen beklaget på det sterkeste og var virkelig lei seg. Og datteren gjorde et godt forsøk, sier Helene.

Sparkesykkelen så hel og fin ut, og er nå satt på lading.

– Vi håper den virker som den skal. Hennie sa også at hun følte hun fikk tilbake den samme sparkesykkelen som hun fikk til bursdagen, og var fryktelig glad og lettet, sier mamma Helene.

TAKKER ALLE: Helene Lie Seljåsen la ut dette Facebook-innlegget tirsdag ettermiddag Foto: Skjermdump Facebook

Takker alle

Nå takker de alle som har engasjert seg i saken. Media, alle som har delt Facebook-innlegget og kommet med varme tanker. I tillegg har flere sagt at de vil opprette Spleis-innsamlinger, og Agder Bilberging ville utlove dusør til finneren.

– Jeg hadde nok hatt vanskelig for å ta imot penger fra en innsamlingsaksjon. Vi har begge to jobber, så det ville vært feil. Det viktigste for oss er engasjementet folk har vist. Vi er ydmyke og takknemlige for all responsen, sier Helene.

– Det varmer veldig at folk er der. Og takk til dere som kom så raskt på banen og omtalte dette. Alt dette er viktig i det samfunnet vi ønsker å ha. Tusen takk! avslutter hun.

TILBAKE: Her er elsparkesykkelen tilbake hos Hennie. Foto: Privat