Eiendommen som har adresse langs Hovedveien, ligger nesten midt på øya og har utsikt både inn mot Kragerø og ut mot Skagerrak.

Taksten var satt til 3,8 millioner kroner. Da budrunden ble avsluttet mandag, var det klart at noen var villige til å sprenge den prisen.

– Det ble en utrolig hektisk dag. Budrunden endte opp med at fire ivrige budgivere la inn bud på bud. Totalt endte vi opp med 25 bud, og det siste var på 7,1 millioner kroner.

Det sier Jan Erik Reenskaug som er eiendomsmegler i ABBL Eiendomsmegling, som fikk ansvar på vegne av selger med å selge eiendommen.

– I løpet av mine 24 år som megler kan jeg knapt huske lignende interesse, legger han til.

Jan Erik Reenskaug

Eiendomsmegler i ABBL Eiendomsmegling.

– Ikke feil takst

Selve hytta er oppført i 1968, og ifølge megleren er det gjort få endringer siden byggingen og hytta bærer preg av noe vedlikeholdsetterslep. At salgssummen endte 3,3 millioner kroner over takst, mener han derfor handler mer om den enorme interessen enn en «feilsatt» takst.

– Nå var det et lokalt firma som satte taksten, men jeg tror at de satte den riktig ut ifra prisnivået i området og standarden på hytta. Den har et stort vedlikeholdsbehov.

– Først og fremst handler det nok om at hytter på Jomfruland veldig sjeldent bytter eier, og hvis det skjer så er det ofte salg internt mellom familie eller bekjente. Så er det slik at Jomfruland er en øy som du enten elsker eller ikke. De som virkelig elsker øya er villige til å strekke seg langt for å få tak i en slik eiendom. Og så har jo tomta en fantastisk beliggenhet med panoramautsikt til begge kanter, sier megleren.

Mange på visning

Han sier at han fikk en god anelse om at det kunne bli en hektisk budrunde, under lørdagens fellesvisning.

– Det var mange som dukket opp da, som kom med ferja. Det er jo liten tvil om at det var tomta folk ville sjekke ut, for standarden på hytta er «så som så». Men jeg er likevel overrasket over at det ble så mange bud og en så høy pris, sier Reenskaug.