Bare de siste måneden har Varden skrevet en rekke saker om de lokale utfordringene pleie- og omsorgstjenesten i Skien kommune opplever i dag.

Hjemmetjenesten har for få hender og beskriver hektiske arbeidshverdager, flere eldre føler seg utrygge hjemme og det er kø for å få sykehjemsplass.

Eldrebølgen er her, og eldreomsorgen er en het potet både nasjonalt og lokalt.

Siste innlegg

Send dine innspill her!

Send inn
Heidi Erikssen

Hva mener du om eldreomsorgen i Skien?

Her kan du sende dine spørsmål og innspill til politikerne om eldreomsorgen i Skien?

Er Skien en god by å bli eldre i? Hvilke tilbud kunne vært bedre?

Husk å signere innlegget med fullt navn - da blir får vi en bedre og tryggere debatt!

Varden har derfor invitert helsepolitikere og ordførerkandidater fra samtlige partier i bystyret i Skien til en ny politisk debatt, med temaet eldreomsorg.

– Jeg forventer at vi får klare svar fra de som vil styre byen, men også at vi alle blir litt mer opplyste og informerte om hvilke utfordringer og muligheter som finnes i pleie- og omsorgssektoren, sier sjefsredaktør i Varden, Tom Erik Thorsen, som også skal lede debatten.

Kraftig økning

Valg av tema for debatten var enkelt.

– Skien kommune bruker 1,6 milliarder kroner på omsorg. Sektoren har 2300 ansatte. Disse tallene er alene nok til å forklare hvorfor dette er viktig å debattere. Samtidig er det åpenbart en utfordring at antall eldre og pleietrengende kommer til å øke kraftig i årene som kommer, sier Thorsen.

Hva mener politikerne om tilbudet byens eldre mottar? Er Skien en god by å bli gammel i?

Dette er noen av spørsmålene vi stiller politikere i debatten onsdag 6. september klokka 19.30 i Menstad bydelshus.

Stort engasjement

Kommunalsjef for helse og velferd i Skien kommune, Ellen Sofie Øvrum, innleder om dagens situasjon i eldreomsorgen – og hvilke utfordringer vi vil møte i årene som kommer.

Dette er den andre politiske debatten Varden arrangerer i ukene før valget.

– Engasjementet rundt lokalpolitikken har aldri vært større enn nå, tør jeg påstå. Samtidig er det politiske landskapet i fylkets største by blitt svært uoversiktlig. Det er utvilsomt vår oppgave å forsøke å bidra til at du som skal avlegge stemme kan forstå litt mer av hva politikerne og partiene tenker.

Vi tar debatten sammen med: Odin Adelsten Aunan Bohmann (Ap), Kåre Solvang (Sp), Helene Røsholt (H), Esther Buer (Frp), Ole Martin Haukland (SV), Hans Edvard Askjer (Krf), Vibeke Larvoll (V), Ørnulf Hjort-Sørensen (R) og Susanne Rimestad (MDG).

Spørsmål og innspill til paneldeltakerne kan sendes til heidi.erikssen@varden.no