Anne Fagermo (24) er klar for livesendinger på The Voice på TV2. Hun skal i ilden 5. mai.

– Det blir veldig spennende, og jeg gleder meg masse, sier hun.

Men alt er ikke rosenrødt for Akkerhaugen-jenta, som nylig postet et innlegg på Facebook om sykdommen som preger livet hennes.

Sengeliggende

– Det er psykisk krevende å ikke vite hva som feiler en, samt å vite at det som feiler en mest sannsynlig vil være en situasjon som vedvarer og at det ikke finnes verken løsninger eller svar, sier hun.

Anne har helt siden videregående strevd med en sykdom som har ført henne gjennom mange undersøkelser, legebesøk og operasjoner. Hun har prøvd flere behandlinger uten hell.

– Jeg vet ikke om jeg har endometriose, adenomyose eller noe annet. Symptomene mine har ikke resultert i en endelig diagnose.

De kraftige smertene kommer en gang i måneden, sitter i mage og rygg, og strømmer også ned i bena. Anne blir kvalm og svimmel, og kommer seg ikke opp av senga.

– Smertene kommer i forbindelse med mensen, og de to første dagene er jeg helt sengeliggende.

Adrenalin

The Voice-Anne forteller at hun akkurat var på bena igjen da hun var på blind audition.

– Det var egentlig bare flaks at jeg klarte å gjennomføre. Det var nok adrenalin som kicka inn og gjorde at jeg klarte å stå på scenen. Jeg var veldig sliten, og de som kjenner meg så at jeg var rød i øynene.

Hun har kommet seg gjennom duell og knockout og er nå i gang med å øve til livesendinger.

KLAR FOR LIVE: Anne synger live på The Voice fredag 5. mai. Foto: Jesper Malthus-Andersen / TV 2 TV2

– Hvordan går det hvis smertene kommer samtidig med en direktesending?

– Jeg har hatt flaks til nå, og tror det skal gå bra i starten på live, for nå har jeg akkurat vært igjennom en runde, sier hun.

Kvinnehelse

Anne har fått mange gode tilbakemeldinger på at hun har stått fram med sykdommen.

– Jeg har fått mange kommentarer og meldinger, og ble spesielt glad for en melding fra endometrioseforeningen som var takknemlige for min «shoutout.»

Hun er inspirert av andre kvinner som har frontet kvinnehelse, og ønsker å bidra selv.

– Til alle som sliter med å bli tatt på alvor eller få diagnose, husk at du ikke er alene, skriver hun på Facebook.

Det å stadig gå og vente på det vonde som kommer tærer på Anne.

– Det psykiske er noe av det verste. Det å vite at smertene kommer snart, det at jeg må sette ting på vent og vet at jeg blir sengeliggende, det er tungt.

Hun er avhengig av sterke smertestillende de dagene hun har mest vondt.

– Jeg sitter igjen med en følelse av at det var riktig å være åpen om det. Heldigvis har jeg mange fine folk rundt meg som hjelper meg og støtter meg.

FRONTER KVINNEHELSE: – Til alle som sliter med å bli tatt på alvor eller få diagnose, husk at du ikke er alene, sier Anne. Foto: Privat