– Det som er utfordringen for oss i dag, er framkommelighet. Derfor har vi satt opp en ekstra ambulanse, sier Robin Kåss, klinikksjef ved akutt- og beredskapsklinikken ved Sykehuset Telemark.

Biler ut av veien og advarsel fra kommunen

Søndag laver snøen ned over Grenland, samtidig som at mange veier er glatte. I ettermiddagstimene har derfor flere biler kjørt ut av veien.

Værforholdene førte til at Porsgrunn kommune gikk ut med en klar advarsel til sine innbyggere om å være forsiktig.

– Nå er det ekstremt glatt mange steder. Det er også et værskifte på vei, som gjør at kommunalteknikk kanskje må brøyte før de strør, melder kommunen på sin hjemmeside.

Ekstra: Det er satt inn ekstra ambulanse søndag. Foto: Shutterstock/ NTB

Har tatt grep

Også Sykehuset Telemark har tatt grep som følger av været. De har altså satt inn en ekstra ambulanse til bruk i Grenland, som følger av krevende føre.

– Vi må tilpasse oss forholdene, og i dette været går det ikke like raskt å komme seg dit man skal. Det er satt inn en ekstra ambulanse, slik at vi har mulighet til å nå dit vi trengs, sier Kåss.

Han forteller at det foreløpig er det normal pågang på akuttmottaket, men klinikksjefen håper at alle tar forholdsregler når de skal ut på glatta.

– Vi ser at det blir mer knall og fall når det er glatt, så vi oppfordrer alle om å være forsiktig dersom de skal ut, han.

Normalt på legevakta

Silje Solbakken, leder for legevakta i Skien, forteller at de opplever normal pågang søndag ettermiddag.

– Det er et generelt høyt trykk i helgene, men hos oss er det foreløpig flest tilfeller relatert til luftveisinfeksjoner denne helga, sier hun.