Skiensmannen skriver at oppgitt vekt og reell vekt på en kurv med jordbær nødvendigvis ikke stemmer overens.

– Hvis du synes du veier for mye, gå på vekta på REMA 1000 på Falkum. De vil nok ha en annen virkelighetsoppfatning. 500 gram jordbær veier i virkeligheten 418 gram, snakk om å lure kundene!

Skjedd før

Han skriver videre i et innlegg på Facebook, som var har fått tillatelse til å gjenfortelle, at dette ikke er første gangen at har skjedd.

– Kjøpte en kurv der forrige uke også og veide den til 478 gram, det er 452 gram med bær når kurven på 26 gram er trukket fra.

Videre skriver Hafnor at han syntes det er drøyt.

– Vet ikke om det er REMA 1000 eller Bama som er svindleren her, eller om kunder plukker, men passe drøyt å betale kr 55 for dette. Lurt å veie i butikk før man går til kassa, men det burde være unødvendig, avslutter han.

Skal ikke skje

Line Aarnes, direktør for Kategori og innkjøp hos Rema 1000 beklager at noe slikt har skjedd.

– Først og fremst må vi bare beklage for at denne kunden har fått mindre jordbær enn det hen har betalt for. Vi oppfordrer kunden til å komme tilbake til butikken det gjelder for å få erstattet varen.

Hun forteller også at de opplever at enkelte plukker fra kurvene, men at de har innført tiltak mot dette.

– REMA 1000 er opptatt av at alle våre kunder skal finne fulle jordbærkurver av god kvalitet til enhver tid. Dessverre opplever vi at noen kunder plukker med seg litt ifra andre kurver, og det er nok dette som har skjedd i dette tilfellet også. De norske jordbærene våre ligger i en kurv med hank. Dette er innført som ett tiltak for å redusere «plukking» i kurvene.