– Da jeg sluttet som driftssjef ved Blå Kors i Skien (Borgestadklinikken) i vår begynte jeg å jobbe heltid på Lasses. Før det har jeg jobbet kvelder og helger ved behov. Både min sønn Sondre Vik og jeg jobbet mellom 350 og 400 timer i måneden den siste tiden, men det gikk likevel ikke rundt. Det gikk også opp for meg at Sondre hadde jobbet slik siden vi startet opp i juni 2021. De tre siste sommerne har han ikke hatt ferie, forteller Thorsell.

Strøm for 128.000 kroner på én måned

– Da vi startet opp ble vi forespeilet strømutgifter på 22–25.000 kroner i måneden. De føyk i været og toppet seg med 128.000 kroner i januar 2022. Det er høyt under taket og vanskelig å redusere oppvarmingen av veikroas lokaler. Samtidig føyk også fellesutgiftene kraftig opp. Også der var det kraftig økning av strømpris i tillegg til andre kostnader. Huseier har vist forståelse når det gjelder selve husleia og jeg kan vel si at det var strømkostnadene samt fellesutgiftene som knakk oss, sier Thorsell.

Omsetningen i fjor endte på 8,7 millioner kroner med underskudd på 663.000 kroner. I 2021 var underskuddet på 767.000 kroner med 3,6 millioner kroner i inntekt.

Veikroa stengte drifta 13. august og på siste åpningsdag fortalte Sondre Vik til Varden om oppstartstiden og de økte utgiftene.

Sa stopp: Trine Thorsell sa stopp da hun så hvor vanskelig det var å få Lasses Veikro til å gå i balanse. Foto: Anders Høines (Arkiv)

Koronanedstenging

– Vi fikk vår første smell i julebordsesongen når det var nedstenging, og så har det kommet strømregninger som vi fortsatt nedbetaler, fortalte han.

I samme reportasje fortalte stamgjester at de ville savne Lasses og maten som ikke var så dyr.

– Kunne dere berget dere ved å sette opp prisene?

– Økes prisen kommer ikke folk så det er ikke så enkelt, sier Thorsell.

Telemark tingrett åpnet 13. september konkurs i Lasses Veikro AS. I kjennelsen går det fram at styret i oppbudsbegjæringen meldte at de hadde gjeld på 2,2 millioner kroner.

– Noe er påløpte kostnader til ansatte for den siste tiden, men det meste er fellesutgifter, husleie og noe offentlige krav. Vi vet at vi har gjort et ærlig forsøk, og rett og slett jobbet «ræva» av oss, uten at vi klarte å få lønnsom drift, sier Thorsell.

– For øyeblikket er vi begge så slitne at det er blitt en liten «time-out» for begge, forteller Thorsell.

Åpnet kafé i Langesund

Trine Thorsell startet i vår opp Torget 10 Den lille kafé i Langesund.

– To av jentene fra Lasses er med der. Vi planlegger eventer med mat og vin på Skougaards hus utover høst og vinter og håper mange vil ta turen til Langesund, forteller hun.

Thorsell tror ellers de fleste andre som jobbet på Lasses har fått seg jobb.

Øystein Malmgren er bostyrer for konkursboet til Lasses veikro og 11. oktober er fristen for å melde krav.