– Først tenkte jeg på å kalle selskapet Jacobsen Eiendom. Men det var opptatt, sier 21-åringen.

Lord Jonas Skuggen Jacobsen har en plan om å slå seg opp i eiendomsbransjen. Nå eier han to boliger i Skien. Den ene leier han ut, mens den andre er under oppussing. For litt siden etablerte han eget selskap. Navnet han valgte har fått regnskapsfører til å stusse.

– Jeg valgte navnet fordi det er godt kjent, smiler Jacobsen.

Selskapsnavnet er R8 Property. Navnet, som var og er nærmest synonymt med Emil Eriksrød, ble godt kjent i forbindelse med eiendomsbransjen i Grenland og fikk en rekke presseoppslag.

– Måtte komme på et navn

I 2022 endret selskapet navn til Recreate. Dermed ble R8 Property nok en gang ledig. Jacobsen forteller at han var i ferd med å stifte selskapet da han fikk ideen.

– Jeg satt og skulle stifte firmaet og måtte komme på et navn. Da hadde de allerede bytta navn til Recreate, så da var det ledig.

– Når man søker opp R8, så ser man at treffene handler om eiendom.

– Vi driver på en måte med det samme, som er utleie av eiendom, forklarer Jacobsen.

21-åringen forteller at han ikke kjenner Eriksrød. Han har heller ikke hørt noe fra ham etter at selskapet ble etablert og han tok i bruk navnet. Han skal heller ikke har fått noe særlig med reaksjoner fra andre hold.

– Men regnskapsfører kikket to ganger på navnet, erkjenner han.

UNG LORD: Jacobsen forteller at han tok i bruk tittelen som «Lord» allerede på ungdomsskolen. Foto: Fredrik Pedersen

– Har ikke noe å si

Han har fått med seg at det har gått dårligere med selskapet til Eriksrød den siste tiden. Jacobsen tror ikke det vil ha noe betydning for hans R8 Property.

– Navnet har ikke noe å si for kundekretsen min.

Han er innstilt og innforstått med at et godt rykte må han skape selv. Planen er å startet på leilighetsmarkedet, men han utelukker ikke at han også vil leie ut næringseiendom i framtida.

– Man må bare komme i gang og starte en plass, påpeker 21-åringen, som avslører at han for tiden holder på med en stor avtale som omfatter flere leiligheter i Skien.

– Brenner for å jobbe

De to leilighetene han eier han han kjøpt med penger fra jobb. 21-åringen forteller at han jobber skift som prosessoperatør i Herøya industripark. Tilværelsens om skiftarbeidet gjør det mulig for ham å holde flere andre jobber ved siden av.

– Jeg har fire jobber, men har sagt opp den ene nå.

– Jeg har mye fri. Om sommeren er det ekstremt mye fri. Da jobber jeg i stedet for å ta ferie. Jeg brenner for å jobbe og vet ikke om noe som er bedre.

Ung lord

21-åringen har vokst opp på Herøya i Porsgrunn. Han er også vært opptatt av navnevalg når det kommer til seg selv. Observante lesere vil ha registeret at han har «Lord» i fornavnet sitt. Jacobsen forteller at han tok det mens han gikk på ungdomsskolen. Ifølge 21-åringen har han fulgt korrekt prosedyre for retten til å bruke Lord-tittelen.

– Det er noen år siden jeg kjøpte tomt i Skottland. Det er en jordflekk. Jeg kjøpte den mens jeg gikk i 8. klasse og jobbet på Rema 1000.

21-åringen forteller at det begynte med at han kalte seg for «Lord», før han ervervet tomt på skotsk jord. Og at det ble ekstra morsomt da han faktisk fikk endret navnet sitt.

– Det sto Lord Jonas på klasselista. Læreren kikka to ganger da, avslutter 21-åringen.

Kontaktet av Patentstyret

Recreate-sjef Emil Eriksrød forteller at han ble kontaktet av Patentstyret i forbindelse med at navnet var blitt tatt bruk. Han tror det vil være uproblematisk at 21-åringen benytter navnet R8 Property på selskapet sitt. Han bryr seg ikke om at noen andre benytter navnet.

– I utgangspunktet tenker jeg at det er greit, sier Eriksrød, som på nåværende tidspunkt ikke har noen ytterlige kommentarer til saken.

KONTAKTET: Eriksrød forteller at han er blitt kontaktet av Patentstyret etter at navnet R8 Property ble tatt i bruk igjen, men tilføyer at han synes det er greit. Foto: Tore Øyvind Moen