Han har de siste årene både stått på scene, og drevet med underholdning og komedie på YouTube. Han har samarbeidet, og blitt hyllet av en av landets aller mest kjente komikere, Morten Ramm, og nå får «Gucci Gaute» fra Skien sitt store gjennombrudd.

Torsdag annonserte NRK at YouTube-programmet «Gauteshow» skal gå på statskanalen framover. Presentasjonen var i kjent «Gauteshow»-stil. Bjørn Johann Rief, som jobber som kanalvert i NRK, presenterer det som neste program i rekken, før Berg Næss og hans kompanjong river av han dressen. Der står han i bokseren, med røde dusker på brystvortene.

– Hvordan tørr statskanalen det her?

– Haha, nei det kan du si. Det spørsmålet må jeg faktisk sende videre til NRK, for jeg kan ikke ser på det, sier han og ler.

Spørsmålet sendes rett over til redaksjonssjefen i NRK Underholdning, Christina Rezk Resar.

– NRK satser på Gaute og Snorre fordi de er to av de morsomste menneskene vi har i landet for tiden. Vi har skikkelig lyst til å jobbe sammen med Munter og programlederne i dette prosjektet, sier hun.

GROVISER: Gaute Berg Næss (til venstre) og Snorre Kind Monsson er ikke fremmed for å tøye strikken. Foto: Mathias Lohne

Spent

Berg Næss er forberedt på at det definitivt kommer til å bli blandede tilbakemeldinger, men han føler seg trygg på at det er flere som kommer til å være positive.

– Jeg gleder meg veldig til å få det ut, og nå kommer vi til å treffe flere folk. Det blir nok noen som ikke liker det, men forhåpentligvis er det flere som kommer til å like det, sier han på telefon til Varden.

– Til tross for at dette nå skal ut til et langt bredere publikum, vil det være et liknende konsept?

– Det blir det. Vi vil prøve å holde på det vi har gjort til nå, og kommer ikke til å endre særlig mye, røper han.

Nyåret

Sammen med Snorre Kind Monsson har de invitert kjente og kjære norske kjendiser som Anne Lindmo, Emma Steinbakken, «Agnatesh» og Morten Ramm inn i sitt lille studio. Det er også det eneste som kan sammenliknes med et «vanlig» talkshow. Derfra og ut skjer det mye. Spørsmålene er gjerne litt ubehagelige, og spisse i formuleringen. I tillegg er det naturligvis masse humor involvert.

– Det er jo et talkshow, men det er Snorre og jeg som er hovedpersonene. Gjestene er ikke så viktig, ler han.

Redaksjonssjefen i NRK forteller at seerne kan glede seg til mye humor fra nyåret.

– Nå jobber vi med å utvikle rykende ferske manus og spisse gjestebooking for å lage morsomme programmer. Vi gleder oss stort til veien videre. De nye episodene kommer i NRK TV på nyåret, forteller Resar.

DRØM: Endelig har Berg Næss klart det han satte seg som et hårete mål for mange år siden. Foto: Mathias Lohne

Utdannet journalist

Berg Næss startet på journalistikkutdannelsen i 2015 med et klart mål for øye.

– Jeg har alltid hatt lyst til å bli programleder, og det var derfor jeg studerte journalistikk. Nå har jeg blitt det. Jeg er kanskje en ekstremt annerledes programleder. Stikk motsatt av Skavlan, men vi har til felles at vi begge har navnet vårt i talkshowet, så den tar jeg, ler han.

Latteren sitter stort sett alltid løst når man snakker med 27-åringen. Det at han nå har humor som levebrød er en drøm som går i oppfyllelse.

– Jeg har jobbet med sceneshow, og har forsøkt på masse forskjellig. Jeg har truffet på noe, og bommet på enda mer. Det er litt sånn det er å være komiker, man må finne greia si. Det tar noen ord, men jeg føler det har gått veldig fort for min del. Jeg har vært heldig, forklarer han.

Nyreoperert

For tre uker siden måtte skiensmannen transplantere en nyre. Han har hatt et medfødt problem i nyrene, og ventet i en god stund på å få gjennomført operasjonen. Det var faren som stilte som donor.

– Jeg har visst om det, og jeg har ventet på det lenge. Jeg fikk beskjeden tidligere i sommer at det ble operasjon, etter å ha ventet på det i en god stund. Jeg har tenkt mye på det. Jeg føler jeg har tatt det veldig greit, men det er greit å ha fått det unna. Det er litt lettere å snakke om det nå som det er gjort, innrømmer han.

Det at hans egen far stilte opp, setter han naturligvis pris på.

– Det skulle jo nesten bare mangle, holdt jeg på å si. Nei da, det var selvfølgelig veldig hyggelig. Vi har "bondet" bra nå. Nå har jeg et 58 år gammelt legeme inni meg, ler han avslutningsvis.