Faren forteller til Varden at datteren har vært vekk siden onsdag. Han har kontakt med venner av datteren. Informasjon han har fått fra dem tyder på at hun kan befinne seg i Trondheim, og at hun har vært i Oslo.

– Jeg vet ikke om politiet i disse byene leter etter henne, forteller han.

Han har grunn til å tro at datteren har reist sammen med enn annen jente. Faren har vært i kontakt med familien til denne jenta, som skal ha fortalt at også de har varslet politiet.

– Politiet er informert. Jeg gir dem og barnevernsvakta oppdateringer.

– Dette er så synd. Datteren min er en fin og flott jente, sier faren.

Leitet på hotell i Oslo

Datteren bor til vanlig hos ham. Han har selv vært rundt og kikket etter henne. Han har ikke klart å få kontakt med henne på telefon. Noen skal ha undersøkt om hun oppholdt seg på et hotell i Oslo.

– Jeg fikk beskjed om at noen leita etter henne på hotellet.

13-åringen har flere søsken. Faren forteller at familien ikke har det bra.

– Det er veldig sårt. Alle er fra seg. Vi vil bare at hun skal komme hjem.

Han har sett skjermbilde som tilsier at hun skal ha det bra rent fysisk.

– Hun så fresh og fin ut. Jeg tror ikke hun har det noe vondt, sier faren.

Sett utenfor Arkaden

Etterforskningsleder Henriette Thiis-Evensen i politiet opplyser til Varden tidlig mandag at saken fortsatt er under drift. Da Varden snakket med operasjonsleder, Tommy Eriksen, på søndag, fortalte han at de jobber med å undersøke omstendighetene.

– Det er ingen pågående søk, men alle patruljene våre er informert, sier Eriksen.

Ifølge politiet skal jenta ha sist blitt sett utenfor Arkaden i helga. De har gått ut med følgende beskrivelse av henne:

– Cirka 158 centimeter høy og har sort hår. Hun har slank kropp og halvt filippinsk utseende. Hun hadde på seg hvite Nike Air Force sko og mørk hettejakke da hun ble observert.