Politiet Øst har sendt ut pressemelding hvor de advarer mot en potensielt farlig pille.

Advarselen kommer etter at tre personer ble funnet bevisstløse i Halden i helgen. En person ble bekreftet omkommet og to ble kjørt til sykehus.

– I forbindelse med etterforskning etter overdosedødsfall i Halden i helgen, har vi beslaglagt piller som vi vil advare mot. Pillen stemmer med beskrivelsen gitt av vitner til hendelsen i helgen, skriver politiet i pressemeldingen.

De gir følgende beskrivelse av pillen:

– Pillene er små og hvitaktige, ca 9 mm i diameter, og er ujevne/ruglete i kanten. Pillene er ikke stemplet eller preget, har ikke delestrek og kommer ikke i blisterpakning. Politiet antar derfor at pillene ikke er legalt og profesjonelt fremstilt. Pillene selges trolig som Xanax. Vi har ikke fått svar på prøver som kan fortelle hvilket virkestoff pillene inneholder. Vi ønsker likevel å advare da vi anser farepotensiale til å være til stede.

Ifølge VG vet ikke politiet om pillene finnes flere steder i landet. En person er siktet for oppbevaring og salg av narkotika.

– Det har kommet vitneforklaringer som har ført oss til en person som skal ha solgt piller til personene i leiligheten. Vedkommende er ikke siktet for noe med dødsfallet å gjøre, sier politiadvokat Marte Kjellesvig, til VG.