Det har blitt en skikkelig juletradisjon, julemiddagen på Topp Kebab på Notodden.

Lørdag ettermiddag tok det ikke mange minuttene før den første gjesten dukket opp. Og deretter tok det heller ikke lang tid før maten, en stor kebabtallerken, sto på bordet foran kvinnen.

– Tusen takk, sa hun til Osman - en av de tre som bruker store deler av julekvelden på å lage og servere kebab. Helt gratis for de besøkende.

SERVERER: Mandal, Osman og Milen står bak disken. Foto: Kjell Aulie

Daglig leder Haci Ömer Ölcer var ikke selv til stede lørdag, men han fortalte villig vekk om bakgrunnen for stuntet, som har endt i en flott tradisjon.

– Vi pleide å stenge sjappa på julaften, siden nesten ingen skal ut og spise. Men for to år siden tenkte vi at vi kunne holde åpent i hvert fall noen timer. Det er ikke alle som har god råd, eller noen å feire julaften sammen med. Derfor tilbød vi folk å komme og spise hos oss, eller få med seg mat de kan spise hjemme, forteller Ölcer.

Feirer ikke jul

At tre ansatte bruker julekvelden i restauranten mener han ikke er et veldig stort problem.

– De som jobber, feirer ikke jul. Så det er ikke noe problem for dem å være på jobb, sier han.

Tilbudet om julefeiring og julekebab gjelder også for alle dem som må jobbe i offentlig tjeneste som politi, brannvesen og helsevesen i jula.

Til Vardens utsendte sier de tre på jobb i restauranten at de forventer godt med besøk utover julekvelden. Tidligere år har det kommet mellom 20 og 30 besøkende. Topp Kebab holder åpent fram til klokken 20.

Haci Ömer Ölcer er daglig leder ved Topp Kebab. Foto: privat