Siste livstegn fra henne er utslag på en basestasjon i nærheten av Akersvannet 30. juli. Familien hennes er nå i sorg.

– Hun var et godt menneske som var likt av alle. Hun var glad i familien og veldig opptatt av barna sine. Hun elsket musikk, og var glad i å lage mat – og hadde utdannet seg til kokk, forteller søsteren hennes, Kristine Belgen, til VG.

– Trodde hun var trygg

Av personlige årsaker trakk Veronika seg av og til unna familie og kjente. Derfor ble hun ikke etterlyst av familien før i september i fjor.

– Vi trodde hun var trygg, og at hun bodde med kjæresten. Men vi fikk vite at hun ikke hadde vært der på en måned, sier søsteren til VG.

Kritisk til politiet

Samme natt som det siste livstegnet fra Veronika Belgen er registrert, 30. juli, ringte hun på politiets nødnummer 112. Hun skal blant annet ha fortalt at hun var blitt kidnappet.

Politiinspektør Odd Skei Kostveit sier til VG at det ble tatt en vurdering fra politiets side om at hennes nødsituasjon ikke framsto reell og at det derfor ikke ble sendt noen patrulje. Søsteren er kritisk.

– Jeg kan ikke skjønne hvorfor politiet ikke responderte. Utfallet kunne vært et helt annet, sier hun til VG.

Politiet har brukt store ressurser i søket etter Veronika siden september i fjor. Blant annet hundesøk, dronesøk og manngard. Nå jobbes det med DNA-ananlyse for å finne identiteten på avdøde, og obduksjon gjenstår også.