Sykefraværet blant elevene ved Bratsbergkleiva skole er dobbelt så høyt som det pleier å være. Nå roper rektor og lærere varsko.

– Foreldre må tørre å pushe ungene sine mer enn de gjør i dag, sier rektor Trude Tvedt.

Holder vi barna for mye hjemme fra skolen?

Bli med i debatten!

Siste innlegg

Bli med i debatten - send oss din melding her!

Send inn

Vondt i vilja

Disse barna som er vant til å være hjemme når de har vondt i vilja finner du dessverre i voksenutgave også. Hva er å være syk? Dessverre subjektivt. Noen voksne er hjemme om de har litt vondt i hodet eller føler seg litt pjusk. Dessverre ikke tilfeldig at barn feks av uføretrygdede har lettere for å komme i denne negativ spiral. Stakkars rektor som tør å si fra. Hun sitter jo ikke bare å fabler. Men så er det nok mange her med dårlig samvittighet som velger å gå til angrep på hun istedenfor å gå i seg selv.

Støtter rektor

Hei,

Takk for innlegg i debatten. Et poeng som har blitt trukket fram er at det kan være bakenforliggende årsaker til at barn ikke vil på skolen. At selv om de ikke er fysisk syke, kan for eksempel psykososiale utfordringer ligge til grunn. Hjelper det da å presse barnet på skolen?

Obs. Husk å signere innlegg med fullt navn.

Lena Beathe Arneberg

Å presse FORVERRER som regel situasjonen!

Det er tydeligvis altfor lett å uttale seg om ting man ikke har stått i selv. Det finnes sikkert få unntak, men er det noe jeg er sikker på, så er det at foreldre til barn og ungdom med mye fravær gjør ALT DE KAN for å få barnet sitt på skolen! Og at det å presse barn skal være løsningen…. Altså, det er det FØRSTE man prøver… Man presser, pusher, lirker, truer med sanksjoner…Og i mange tilfeller mer enn det som godt er! Men heldigvis er det økende kunnskap om dette, for det å presse FORVERRER som regel situasjonen!! Dette er familier som lider og trenger kunnskapsbasert støtte og forståelse…

Therese Trommedalen

Hei Therese,

Takk for ditt innlegg. Dette kan nok mange foreldre til barn som av ulike grunner sliter med skolevegring kjenne seg igjen i.

Hilsen Heidi Erikssen, Varden

Heidi Erikssen

Enig med rektor

Helt enig med Rektor 👍

John

Hei John,

Takk for ditt bidrag i debatten. Kan du utdype litt hva du konkret er enig med henne i?-

Fint om du signerer med fullt navn neste gang!

Hilsen Heidi Erikssen, Varden

Heidi Erikssen
Heidi Erikssen

Når er det greit å holde barna hjemme fra skolen?

Debatten har rast i sosiale medier etter at rektor Trude Tvedt ba foreldre ta grep for å få ned sykefraværet på skolen.

«Her er det nok ikke svart-hvitt. Tror at om man fanger de som virkelig sliter, ( såpass oversikt bør skolen ha, og har det nok også) kan garantert en god del av barna sendes på skolen», skriver en leser.

«Det er vel ikke bestandig så lett å pushe et barn til å være på skolen når det ikke har det bra og er deprimert. Mental helse er like avgjørende som fysisk form..», skriver en annen.

Hva mener du?

Holder vi barna hjemme når de egentlig er friske nok til å gå på skolen? Hva skal til for at du holder barna hjemme?

Bli med i debatten!

Alle innlegg må signeres med fullt navn. Anonyme innlegg vil ikke bli publisert.