– Det kommer enorme mengder vann i Kristiansand. Det er mange kjellere som er oversvømt. Vi skulle ønske vi kunne hjelpe alle, men vi er ute med det vi har av ressurser. Håper på forståelse for dette, skriver brannvesenet i Agder på Twitter fredag ettermiddag.

– Store mengder nedbør den siste tiden har ført til oversvømmelser og vanskelige kjøreforhold mange steder i distriktet. Politiet oppfordrer trafikanter til å ta hensyn og kjøre etter forholdene, skriver Agder-politiet.

Meteorologisk institutt hadde på forhånd sendt ut farevarsel for styrtregn over Sørlandet. Regnværet startet i de vestlige delene av fylket.

Store vannmengder fosset blant annet inn i kjelleren på politihuset og i kjøpesenteret Torvkvartalet i Kristiansand sentrum. Overvann skapte trøbbel for trafikken mange steder, blant annet i Baneheitunnelen på E18.

Bilister Fædrelandsvennen har snakket med, forteller om kaos flere steder rundt Kristiansand.

– Vi har fått meldinger om at det ligger mye i vann i veien enkelte steder, men foreløpig er det ingenting som fører til store utfordringer, sier trafikkoperatør Andreas Larsen ved Vegtrafikksentralen Sør til avisen.

– Det kommer så pass mye nedbør om gangen at det blir umulig for slukene i veien å ta det unna. Heldigvis synker vannet kraftig når regnbygene avtar, sier Larsen.

Håkon Birkenes prøver å rense et sluk i veikanten på Sødal i Kristiansand etter at kraftig regnvær førte til mye overvann fredag ettermiddag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Brannvesenet i Kristiansand legger ut slanger for å pumpe ut vann fra kjelleren under politihuset etter at kraftig regnvær førte til mye overvann fredag ettermiddag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB