– Det var ikke et vellykka arrangement. Men sånn er det. Noen ganger bommer man totalt.

– Vi må bare se nederlaget i øyne, sier daglig leder ved Parkbiografen, Henriette Aas Sandvik.

Lørdag kveld inviterte de til Barbie & Ken-fest under Mersmak i Skien. To DJ-er sto for underholdningen. Arrangementet var et samarbeid med Odeon kino, som viste filmen før festen. Parkbiografen hadde dessuten laget fotobokser som framstilte innpakningen til Barbie-dukker.

Solgte 35 billetter

Da Vardens fotograf var i lokalet rundt åpningstiden var det kun DJ-ene og et par venner av dem som var til stede på temafesten. Sandvik forteller at de solgte 35 billetter til arrangementet. I tillegg hadde de 15 personer på gjesteliste. Med tanke på at Parkbiografen har en kapasitet på 550 personer, var det labre oppmøtet svært merkbart.

– På det meste var det 50 personer i lokalet. I et såpass romslig lokale så blir det da veldig god plass, fortsetter Sandvik, som likevel roser DJ-ene og de ansatte for at holdt motet oppe og gjorde sitt for at stemningen var så god som mulig.

Arrangementet hadde aldersgrense 18 år. Sandvik forteller at de satte grensa der slik at også 18-åringene skulle kunne ha et sted å være ute på byen denne kvelden.

Det var flest folk på festen mellom klokka 23.00 og 24.00. Klokka 01.00 valgte arrangøren å runde av. Da var det bare to gjester igjen, som ventet på å bli hentet.

– Vi kan ikke grave oss ned

Bommerten medfører et underskudd. Men Sandvik har per nå ikke oversikt over hvor stort tap det er snakk om. Hun gjør det klart at det trolig blir en stund til de arrangerer temafest igjen. Da kommer de eventuelt til å ta en nærmere vurdering av både målgruppe og tema for festen.

– Vi kan ikke grave oss ned.

– Noen ganger må man satse litt. Men vi tar erfaringene med oss videre.

– Kan ikke skylde på det

I Porsgrunn ble det samme kveld arrangert ska- og reaggefestival med 18 års aldersgrense på festivalområdet utenfor Karjolen pub. Her ble helt fullt hus med 700 solgte billetter. Og bildene fra festen vitner om svært god stemning, til tross for regnværet. Sandvik tror ikke det er årsaken til at så få mennesker var med på festen på Parkbiografen.

– Jeg tror det er forskjellige målgrupper.

– Så vi kan ikke skylde på det, avslutter Sandvik, som tilføyer at framtidsutsiktene er mye bedre enn helgas nederlag.

– Det er ikke alt som er like traurig. Billetter til julebordsesongen selger bra. Det er allerede pågang på dette, sier hun, og trekker fram ABBA-showet som spesielt populært.