Shurika Hansen fra Skien og kjæresten Helge Lurås giftet seg 6. september.

– Vi giftet oss i går, på min bursdag. Vi giftet oss klokka 12 på rådhuset i Asker, og da var det nøyaktig seks år siden vi møttes for første gang, forteller Shurika på telefon fra Paris, hvor paret er på bryllupsreise.

Ble advart

Helge Lurås, som før var redaktør for Resett og nå for nettstedet iNyheter, skriver på Facebook om bryllupet at «Shurika ble advart av hele sin omgangskrets mot meg da vi møttes første gang. Men hun valgte å gjøre opp sin egen mening. I går, nøyaktig seks år senere, giftet vi oss».

Shurika medgir at hun ofret noen vennskap ved å gå inn i forholdet med Lurås.

Da de møttes den første gangen var det i forbindelse med at Lurås skulle intervjue Shurika til en artikkel til nettstedet resett.

– Jeg visste ikke hvem han var. Venner som hadde lest noe av det han hadde skrevet advarte meg og sa at han var innvandringsfiendtlig, og at jeg ikke burde ha noe med han og gjøre siden jeg selv er innvandrer. Jeg ville sjekke ut hvem han var selv og ikke høre på de andre. Det har jeg ikke angret på, sier Shurika, og sier at hun falt for at han var galant og rolig og at de hadde mange av de samme meningene.

Norsk-somaliske Shurika Hansen fra Gulset har markert seg som en sterk stemme mot æresdrap, skamkultur, sosial kontroll og innvandring. Hun jobbet også som skribent for nettstedet Resett, under Lurås’ ledelse.

– Han var en annen en den han hadde blitt beskrevet som. Det stemte ikke det jeg fikk høre, sier hun.

Da de etter hvert ble et par, var det mange som tok avstand, ifølge henne.

– Jeg mener det er en ukultur at vi skal drive å ta avstand fra folk man er uenige med. Mange har sagt unnskyld for meg til hvordan de behandlet meg den første tiden. Noen har fått tilgivelse, andre har jeg ikke hatt behov for å ta inn igjen.

Vielsen skjedde i Asker rådhus. Foto: Roger Myrland

Rett til Paris

I tillegg til vielsen på rådhuset, hadde paret brunsj hjemme med nære venner og familie og bryllupsfotografering ved Semsvannet i Asker. Så bar det rett til Paris.

– Vi har vært gjennom så mye nå. Da vi forlovet og planla datoen visste vi ikke om konfliktene som skulle oppstå, så vi planlegger å markere dagen ved en senere anledning. Vi har et stort nettverk, mange venner og familie, så det er nok mange som venter på en invitasjon, sier hun.

Shurika Hansen og Helge Lurås var begge ansatt i nettstedet Resett. Han var redaktør og hun var skribent. I fjor brøt det ut full konflikt i organisasjonen.

Lurås ble sparket av styret i Resett, og Hansen og flere andre forlot arbeidsplassen som følge av konfliktene innad. Ifølge fagbladet journalisten ble nettstedet lagt ned i desember i fjor, men Lurås kjøpte domenet og fikk det inn i sitt nye nettsted iNyheter.no. Shurika har forlatt mediebransjen og jobber nå som introveileder i Nav Asker, skrev journalisten i april i år.

Foto: Roger Myrland