– Jeg har nesten ikke fått igjen pusten, ler Anne Christine på telefon med Agderposten kort tid etter sendingen lørdag kveld.

I tre-fire år har hun og seks kolleger i omsorgstjenesten i Birkenes kommune spilt såkalt systemspill i Lotto. De har vunnet en tusenlapp her og der, men aldri noe større. Før nå.

– Ba meg puste

Anne Christine Arnesen hadde benket seg sammen med mannen hjemme på Birkeland lørdag kveld for å få med seg den ukentlige sendingen.

– Da de tre første tallene gikk inn, var det helt vanvittig. Så kom nummer fire, og herregud, nummer fem, og så nummer seks. Og så, nei, SJU! Da ba mannen min meg puste, og minnet om at vi måtte få dette bekreftet, forteller Anne Christine.

Og det tok ikke mange minuttene før bekreftelsen kom. Først da hun logget seg inn på Norsk Tipping-appen på telefonen og det spratt opp «Gratulerer!», og deretter da Norsk Tipping selv ringte fra Hamar for å gratulere.

De seks kollegene kunne heller ikke tro at det var sant. Anne Christine måtte sende skjermdump av det hele til samtlige for at de skulle tro det.

Planen klar

Når man spiller systemspill betyr det at man også vinner en rekke mindre premier. Og siden spill-laget fra Birkenes var eneste med sju rette i lørdagens Lotto-trekning, resulterte det i en premie på 14.271.170 kroner.

Med andre ord vel 2 millioner kroner på hver.

Hva skal så pengene brukes til? Det har Anne Christine allerede mange tanker om.

– Jeg kan jo ikke ta helt av med to millioner kroner. De blir vel brukt, litt til sparing og noe til å betale ned lån, sier hun.

– Skal dere ikke unne dere noe ekstra?

– Jo, det skal vi absolutt. Det blir nok en god og lang ferie, og det spørs om det ikke blir en sydentur til høsten, avslutter 58-åringen.

850.000 til Grimstad samme kveld

Gamle Aust-Agder sikret seg også Joker-vinneren denne lørdagskvelden.

En mann i 50-årene fra Grimstad ble plukket ut til å spille kveldens runde.

GRIMSTAD-MANN: En mann i 50-årene fra Grimstad stakk av med den største Joker-premien lørdag kveld. Foto: Adobe Stock/Norsk Tipping

Mannen var sikret inngangspremien på 388.000 kroner. Øverst på premiestigen lå 1.939.000 kroner.

Det lyktes ikke i å få tak på Joker-kandidaten før trekningen. Dermed tok Embla de logiske valgene for han.

Det ble bom på siste tall, og derfor endte mannen opp med en premie på 853.000 kroner.

Da Norsk Tipping etter hvert fikk tak i mannen, var han i bilen på vei til fisketur sammen med venner. Han ble mildt sagt overrasket av å få beskjeden om at han i løpet av kvelden var blitt 853.000 kroner rikere, opplyser Norsk Tipping.

– Dæven døtte, det var en hyggelig overraskelse, sa mannen etter en runde med latter i bilen.

– Det er ikke mye som slår fisketur, men jeg vil påstå at dette er hakket bedre, humret mannen.

Mannen i 50-årene var først litt usikker på hva han kom til å bruke premien på, men gjorde seg noen tanker.

– Det gir jo et vell av muligheter, men jeg tror jeg vil bruke det på oppgradering av bolig. Dette var gøy! Det blir nok en liten feiring på fisketuren nå i kveld, avsluttet grimstadmannen.

I mai vant en kvinne fra Agder hele 198 millioner kroner i VikingLotto: