Slik blir det ikke på Bakkestranda i Skien i år.

På grunn av brannfare og bålforbud blir det ikke sankthansbål på Bakkestranda.

Det melder Skien kommune mandag.

– Det er derfor ikke mulig å legge trevirke til bålet på området. Bydrift i Skien kommune fjerner trevirke som er lagt der allerede, melder kommunen.

Det tradisjonsrike arrangementet vil imidlertid fortsatt gå av stabelen. Det er Telefylket musikkorps og Skiensfjordes trekkspillklubb som er arrangør, og de sørger for både leker, musikk og salg av pølser, brus og vafler.

Innførte totalforbud

Nyheten om forbud mot st.hans-bål kommer som en forlengelse av at det før helgen ble innført totalforbud mot bruk av åpen ild i Grenland.

– Forbudet gjelder bruk av ild alle steder i Bamble, Drangedal, Kragerø, Porsgrunn, Siljan og Skien kommune. Årsaken til ekstraordinært forbud er mangel på nedbør, som medfører høy risiko for skogbranner.

– Forbudet gjelder all bruk av ild, noe som inkluderer bålbrenning, bruk av grill, engangsgrill, bålpanner, stormkjøkken, andre kokeapparater og annen brenning med fast brensel (ved, kull, briketter, gress, greiner, o.l.) i skog og annen utmark, samt innmarksområder.

– Det er unntak for grilling i egen hage, i skolegårder, på parkeringsplasser og idrettsplasser, så lenge disse ikke ligger nær skog og mark. Det presiseres likevel at man alltid skal være forsiktig, og at unntaksregelen i denne lokale forskriften ikke medfører unntak fra aktsomhetsplikten, opplyste brannsjef Morten Meen Gallefos i pressemeldingen fredag.