Det melder han selv på Facebook mandag morgen.

– Jeg takker i dag for meg som leder av Rødt. Det har vært en utrolig fin reise gjennom 11 år, skriver han i innlegget.

Partiet skal holde pressekonferanse klokken 09:15 mandag.

Tatt for tyveri

Moxnes har vært i hardt vær siden at han ble tatt for tyveri av et par Hugo Boss-solbriller på Gardermoen i midten av juni.

Han beklager saken i sitt innlegg.

– Jeg tok de solbrillene fra butikken på Gardermoen. Jeg gjorde en stor feil, og jeg gjorde det mye verre med måten jeg håndterte det videre. Det er jeg skikkelig lei meg for, og det vil jeg si unnskyld for. Mange har spurt hvordan jeg kunne gjøre noe så dumt. Det har jeg spurt meg selv om mange ganger de siste ukene. Jeg har ikke hatt noen fullgod forklaring. Det jeg derimot er helt sikker på er at jeg har gjort noe galt, og det må jeg ta konsekvensen av, heter det videre i innlegget.

To grunner til avgangen

Han sier at det er to grunner til at han nå velger å gå av som leder for partiet.

– For det første ønsker jeg ikke at mine feil skal gå ut over mine nærmeste. Én ting er at jeg får høre det, noe helt annet er at dette går ut over de jeg er aller mest glad i. Det er jeg som har ansvaret for at jeg tok solbrillene, ingen andre. Men denne sommeren er mine nærmeste fritt vilt i sosiale medier og i det offentlige rom. Sånt gjør inntrykk, skriver han og sier videre:

– Jeg ønsker også å gjøre det jeg kan for at medlemmer og tillitsvalgte landet rundt skal få snakke om politikk. Sommerens mange oppslag om forskjellskrisa og matkøene viser at det er større behov for Rødt enn noensinne før. Vi står foran en valgkamp der Rødt stiller rekordmange lister, og der vi skal kjempe med nebb og klør for å holde høyresida unna makt i Kommune-Norge. Da må partiet ha fullt fokus på politikken.