Ektemannen gjennom 45 år, Thor Gunnar Sundbø, beskriver Liv som et godt menneske.

– Hun var gjennomført flott. En snill, god og raus person. Vi har hatt det veldig godt sammen nå i 45 år. Vi giftet oss i 1977 og fikk to gutter sammen, sier ektemannen.

Etter en lengre sykdomsperiode hadde Sundbø kjempet lenge nok mot kreften.

– Hun fikk en diagnose for et par år siden.

Liv Sundbø ble 76 år gammel.

Fotograf

Liv Sundbø startet hos fotograf Nyblin i Skien da hun var 19 år gammel. Før hun startet hos Nyblin gikk hun realskole og handelsskole, men hun var fast bestemt på at hun ville lære seg et håndverk.

– Jeg kunne ikke tenke meg noe annet. Så var det tilfeldigheter som gjorde at jeg havnet i dette faget. Ei venninne av meg hadde startet hos Nyblin, og forklarte at det ble en ledig plass fordi ei annen som jobbet der skulle ha barn, sa hun til Varden i 2019.

Generasjoner

Hos fotograf Nyblin jobbet unge Liv mye på fritiden. Hun ville lære, og gjerne ta svennebrevet etter hvert. Og etter halvannet år fikk Liv tilbud om å starte hos en annen fotograf i Skien, Lars Martin Hartvedt.

– Og der lærte jeg veldig mye. Hartvedt var en veldig dyktig fotograf. Jeg var nok der i sju år, og så tok jeg mesterbrevet på kveldstid mens jeg jobbet der. Da hadde jeg papirene i orden, og kunne egentlig jobbe hvor som helst, forteller den nå erfarne fotografen.

Igjennom jobben fotograferte hun folk gjennom flere store hendelser i livet.

– Jeg har hatt bruder her som har sagt; du har tatt barnebilde av meg. Du kan tenke deg nå, så blir det jo barnebarna igjen. Jeg kan jo ikke holde på sånn!, sa hun til Varden.

Begravelsen ble gjennomført med kun nærmeste familie og venner til stede, etter Liv sitt ønske.