Gjerpen barneskole gjennomfører denne uka «bokuke», og i dag har blant annet lærerne kledd seg ut inspirert av litteraturens univers.

Bokuke

Åpningen av «bokuka» skulle toppes med vesle Ida, ikledd Gjerpen fotballdrakt og med en bok i handa, heist opp i skolens flaggstang.

– De som ikke forstod at dette var inspirert av Astrid Lindgrens «Emil i Lønneberget», som heiste lillesøsteren Ida opp i flaggstanga slik at hun kunne se utover hele Katthult, fikk forklart det med en gang de kom på skolen, forteller undervisningsinspektør Marit Myhrer.

Hun forteller at alle de voksne ved skolen var informert om at de skulle heise opp en dukke i flaggstanga mandag morgen.

TA, som omtalte stuntet til Gjerpen barneskole først, skriver at de har vært i kontakt med én elev som ble litt skremt av «noe som kunne se ut som et menneske i flaggstanga».

Sendte melding til foreldrene

– Oppstyret, og ikke minst medieoppslag, har gjort at vi har sendt ut informasjon til alle pårørende. Vi har også tatt en runde og snakket med elevene, uten at vi har møtt noen som er blitt veldig påvirket av synet i morges.

– Vi må spørre om du synes det var fornuftig av Emil å heise Ida opp i flaggstanga?

– Det er mye Emil gjør i bøkene til Astrid Lindgren som ikke er helt gjennomtenkt.

– Var det fornuftig av Gjerpen barneskole å «heise Ida» opp i flaggstanga?

– Jeg kan forstå spørsmålet. Dette var ett av flere markeringer og referanser til bøker for å starte bokuka, som er viktig for å skape leselyst hos elevene våre. Det er heldigvis mange av elevene våre som forstod koblingen mellom vår Ida og Emils Ida.