I et lengre intervju med VG, sier telemarkingen at han hadde klokketro på at han ville klare å gjøre mer underverker med Oslo-klubben enn suksessen han hadde med Odd.

– Jeg fikk jo ei honningkrukke – talenter fra hele Oslo. Jeg utviklet spillere fra Telemark i Odd, kom til cupfinalen og tok to medaljer i serien. Men i Oslo er utvalget langt større. Så jeg så forutsetningene for å lykkes som langt bedre i Vålerenga, sier Fagermo til VG.

Reiste rett på hytta

Da han for en drøy uke siden fikk beskjeden om at han var sparket som hovedtrener i VIF, reiste han rett på hytta i Vrådal. Der ble han ikke lenge.

– Jeg sov ikke de to første nettene, og jeg klarte ikke å være på hytta, sier han.

Personlig nederlag

Fagermo kaller sparkingen i VIF for et «personlig nederlag».

– Jeg var høy og mørk da jeg fikk jobben. Og i den første sesongen var jeg «treneren Fagermo», Vålerenga fikk medalje og jeg trodde jeg hadde kjøpt meg tid. Men du gjør ikke det i Vålerenga, og det undervurderte jeg, sier den tidligere Odd-treneren.

I Odd var han opptatt av «telemarksmodellen» og det å utvikle lokale spillere. I VIF lyktes han ikke med dette på samme måte.

– I den andre sesongen begynte jeg å legge meg bort i alt mulig, og så skulle jeg gjøre det samme som jeg prøvde på i Odd. Der ble jeg besatt av at jeg skulle vinne – med bare telemarkinger på laget. Og nå begynte jeg med det samme i Vålerenga, det ble for mange fra akademiet, sier Fagermo som på spørsmål fra VG om han kommer til å bli trener igjen svarer:

– Ikke nødvendigvis.