De siste dagene har familien øynet håp da de fikk tips om at 39-åringen kunne ha blitt observert av turgåere på toppen av Damtjønnuten i Vinje. Det tipset viser seg å ikke stemme, opplyser broren til Varden torsdag formiddag.

– Vi søker alle andre relevante tips, har familien oppdatert på en facebook-side som er opprettet i forbindelse med saken.

Broren til mannen som er savnet forteller til Varden at det alltid er knyttet usikkerhet til tipsene som kommer inn, men at dette tipset virket så interessant at de valgte å sette i gang søk i området. Familien har torsdag formiddag blitt kontaktet av en mann som var på Damtjønnnuten i det tidsrommet turgåerne trodde de kunne ha sett 39-åringen.

Familie og venner har lett i området der observasjonen ble gjort denne uka, og venner av 39-åringen gjorde dronesøk i området onsdag. Det var også planlagt et helikoptersøk sammen med den frivillige gruppa Viken search and rescue fredag, men dette er nå sannsynligvis avlyst.

Politiet gjør søk i området på Jar, ifølge broren.

39-åringen har vært savnet siden fredag 4. august, og politiet i Oslo gikk ut med bilde og beskrivelse av mannen mandag kveld 7. august.

Mannen er fra Vinje, men bor på Jar, litt utenfor Oslo.

Mannen beskrives som svært fjellvant og beskrives på følgende vis av politiet:

– 178 centimeter høy, er normalt/godt trent, har blå øyne og kort blondt hår.

Ifølge Facebook-siden er det sannsynlig at han har med seg en stor tursekk, og at vitner kan ha sett han i en svart SUV.