– Det var vulgært. Helt ekstremt, sier en mor til Varden.

Hun hadde tatt med familien til byen for å spise is denne ettermiddagen.

– Det var ganske mange familier der som spiste is med barna sine etter første skoledag. For mange er det en tradisjon. Men det kunne vi jo ikke denne dagen.

Video i sosiale medier

Varden har fått tilsendt en video fra flere, som viser to personer som har sex på en benk ved Laksetrappa i Skien sentrum, tilsynelatende uten å bry seg om at det er folk som sitter på nabobenken og koser seg i sola denne ettermiddagen.

Andre går forbi og hverdagslivet går sin vante gang.

Videoen har blitt delt på Snapchat de siste dagene.

Moren Varden har snakket med ble sjokkert over hendelsen. Hun prøvde å skjerme barna for det hele.

– Vi prøvde å avlede oppmerksomheten og snakke om andre ting. Vi skjønte at det kunne vare en stund, for det var ikke bare en runde.

Moren ringte politiet.

– Jeg ble satt til operasjonsleder, men etter 12 minutter i kø ble vi enige om å droppe det. Isen smeltet og for å ikke ødelegge ungene sin dag så kunne jeg ikke stå lenger i telefonkø. Jeg ville ikke trekke dem inn i dette.

– Hva tenker du om denne hendelsen?

– Jeg tenker at de antakelig er så ruset at de ikke vet hva de holder på med, men de må allikevel fjernes. Politiet burde kanskje følge ekstra med på varme dager?

Kan bli dyrt

Det kan fort bli en dyr affære om man blir oppdaget midt i akten på offentlig sted.

– Det står om det i straffeloven paragraf 298. Ut fra det du beskriver kan det i følge straffeloven straffes med bot eller fengsel i inntil år, sier jourhavende i Sør Øst politidistrikt Lene Skeistrand, til Varden.

– Det blir alltid gjort en konkret vurdering om hva som har skjedd, og er det egnet for forelegg så starter bøtene på 10.000 kroner.

– Hva tenker politiet om en slik hendelser midt i sentrum?

– Lovbestemmelsen er der for å beskytte allmennheten for den påtrengende opplevelsen som hører til i et privatrom. En skal skal være trygg på at man skal kunne oppholde seg der uten å få påtrengende inntrykk en ikke har valgt selv, sier Skeistrand.

Bør ikke dele

Etter det Varden har fått opplyst skal videoen ha blitt delt en rekke ganger på sosiale medier. Det er i følge Skeistrand ikke greit.

– Det kan kan være straffbart å spre slike type videoer. Spredning av uanstendige bilder det er jo noe som kan medfører straffansvar, avslutter hun.