Skien kommune skriver mandag kveld at lekkasjen i vannledningsnettet er reprarert. Kommunen har begynt å fylle ledningsnettet igjen.

– Det må gjøres sakte for at trykket ikke skal bli for stort og skape nye skader, skriver kommunen.

Alle skal ha vann tilbake i løpet av kvelden. Alle som har vært uten vann, skal fortsette å koke vannet de nå har fram til ny beskjed kommer fra kommunen.

– Det samme gjelder om du har opplevd svært lavt trykk. Husk at vannet skal ha vært kokt opp. Det betyr at for eksempel kaffetraktervann må kokes før bruk. Dette ber vi om for sikkerhets skyld, for å unngå at noen får plager av eventuelle bakterier i vannet, heter det i en melding fra kommunen.

Kommunen setter ut vannposter hvor man kan hente vann på følgende steder: På Einaren, ved Ballestad barnehage og ved garasjene på Jønnevald.

Skien kommune oppfordrer også folk til å se til naboer og pårørende om alt er i orden.

– Mange vil oppleve brunt vann også utenfor sonene som må koke vannet. De som opplever dette oppfordres til å spyle ut fra utekranen til vannet ikke lengre er brunt, heter det i meldingen.

Kokepåbudet gjelder i områdene som har mottatt SMS om dette fra kommunen. Påbuded oppheves når vannanalysene foreligger.