Politifaglig etterforskingsleder ved politiet på Notodden, politiførstebetjent Paul-Andre Carlsen, sier til Varden at det er flere årsaker til at politiet ønsker å komme i kontakt med «hundemannen».

Funnet på internett

– Vi har fått tips om en mannsperson som tar kontakt på dører. Mannen viser fram en lapp som skal vise hunden han skal ha mistet. Bildet som framkommer på lappen har vi funnet igjen på internett. Samtidig er det slik at telefonnummeret som framkommer på lappen ikke har vært på Notodden i det hele tatt, sier Carlsen.

Det har den siste tiden vært mange innbrudd på Notodden. Politiførstebetjent Carlsen bekrefter at politiet etterforsker åtte innbrudd som alle har skjedd i tiden fra rundt nyttår og fram til i dag.

Carlsen er imidlertid klar på at «hundemannen» ikke er formelt mistenkt for noen av innbruddene

– Vi kan ikke si at han står bak noen av innbruddene. Mannen kan ha et helt ærlig formål han. Men vi ønsker uansett at han skal ta kontakt med politiet, sier Carlsen.

Har sagt litt på norsk

Ifølge lappen som «hundemannen» viser fram skal hunden hans hete Bingo. Mannen formidler også at han vil betale fem tusen kroner til personen som finner hunden hans.

– Vet politiet om mannen har gjort seg gjeldende andre steder, eller er det bare på Notodden han leter etter hunden sin?

– Vi har ingen informasjon om at han har vært andre steder i landet. Dette er en av grunnene til at vi velger å gå ut med bilde av ham, opplyser Carlsen.

«Hundemannen» har pratet engelsk med dem han har møtt, men har sagt «tusen takk» og «ha det» på norsk, får Varden opplyst.

– Har han noen gang meldt hunden savnet hos politiet lokalt?

– Nei. Men som sagt ønsker vi å komme i kontakt med ham. Det er ikke «farlig» hvis han har et redelig ærend. Det er viktig for både oss og ham at han tar kontakt, sier politiførstebetjent Carlsen.

Politiets telefonnummer er 02800.

«HUNDEMANNENS» PLAKAT: Dette er angivelig hunden Bingo. Foto: Politiet