– ADVARSEL!!, starter Facebook-posten til kvinnen søndag kveld etter at hennes 12-år gamle datter fikk tilbudet av en mann å sitte på i bilen hans.

Hun og datteren ønsker ikke navnet sitt i avisa, men ønsker å spre informasjonen etter det datteren beskriver som en skremmende opplevelse.

Spurte om hun ville sitte på

Hendelsen skjedde i Seljord ved krysset Bringsåsvegen/Kånsveg rundt klokken 09.45 søndag formiddag.

– Dattera mi på 12 år opplevde å bli invitert til å sitte på i en bil av en kar som hun beskriver som midten av 50-årene. Hun takket nei, men han spurte flere ganger og sa at det ikke var farlig og at han skulle bare ned til sentrum, så hun kunne gjerne sitte på. Hun fikk inntrykk av at han var på vei til å løsne beltet og komme ut av bilen, men hun sier at hun tror det var noen i nærheten som gjorde at han ombestemte seg. På dette tidspunktet var hun redd og ukomfortabel, så minnet er litt uklart, beskriver moren i innlegget.

Hun forteller til Varden at datteren nå i ettertid har opplevd hendelsen som skremmende, og at hun med en gang visste at det var feil å sette seg i mannens bil.

– Hun skjønte at det var viktig at hun husket detaljer om mannen og bilen.

Hvit gammel bil

– Bilen var en hvit personbil, rusten rundt hjulbuene og ved dørkantene. Taket og panseret var flatt, altså ikke av den buet typen som moderne biler har. Så det er mest sannsynlig en eldre bil, sier moren.

Datteren husker en mann i 50-årene som hadde helskjegg og noe bustete hår. Mannen skal ha hatt på seg et hodeplagg.

– Hun opplevde dette som skummelt og ubehagelig, så dette må spres slik at folk kan følge med og se etter en slik bil på parkeringsplasser og langs gatene både her i Seljord og i områdene rund, heter det til slutt i innlegget fra kvinnen.

I skrivende stund, og kort tid etter at innlegget ble lagt ut har innlegget fått godt over 140 delinger.

Vil anmelde

Til Varden sier kvinnen at de ikke vet om mannen hadde onde hensikter, men at det da er viktig at mannen får beskjed om at det ikke er greit å invitere barn med seg inn i bilen.

Kvinnen tok søndag kontakt med politiet etter at datteren under middagen fortalte om den ekle opplevelsen.

– Vi kommer til å anmelde dette i morgen. Vi reiser til Notodden om de har tid til oss, sier hun.

Operasjonsleder i politiet, Øystein Eikedalen, bekrefter at kvinnen har vært i kontakt med dem, og at de har fått en beskrivelse av mannen og bilen. Politiet hadde søndag ikke fått andre meldinger om denne mannen.