Helene Røsholt (H) og Hedda Foss Five (Ap) mener begge at det må være en svært høy terskel for å stenge skolene.

Hva mener du? Bli med i debatten under.

Alexander Lehmann

Bruk fullt navn!

Hei! Vi har begynt å få inn noen innlegg. Ber om at folk skriver under fullt navn for at vi publiserer.

For enkelt å stenge skolene?

Hva synes du? Kom med din mening!

Send inn

Helt ok

Jeg syntes avgjørelsen var helt ok. Svært få elever og andre har vondt av en litt rolig dag hjemme.

Værvarslinga har vært ganske dyster. Å spå i framtida er det svært få som klarer. Avgjørelsen blei tatt på bakgrunn av den informasjonen som fantes, og som nevnt over har vi de siste åra opplevd at været er mer uforutsigbart enn tidligere. Dette er et globalt fenomen. Dette betyr selvsagt ikke at vi må stenge ned landet hver gang det kommer utfordrende vær, men innimellom bør vi kanskje gjøre det. Om resultatet av å ikke stenge skolene ville være at elevene kom for seint uansett.

Thomas André Fjeld Bjørholdt

Hei Thomas! Ja, kan være enig i at man ikke trenger ta det alt for tungt om man er litt forsiktig en gang i blant.

Alexander Lehmann

Kjetting

Bussen må legge på kjetting det blei det før ingen problem det Norge vi bor i

Geir Finsveen

Sunn fornuft

Folk må tenke seg om to ganger før man begynner å melde i alle retninger. Det er enkelt å være etterpåklok, det klarer nesten alle. At man velger å stenge ned og begrense folk på veiene for EN dag synes jeg er kjempebra. Det er umulig å forutse hvor ille ting blir og hadde vært mye verre og vi hadde gambla på at det skulle gå bra, så kunne det blitt krasj etter krasj på veiene og stygge ulykker. Det er ikke snakk om å være pinglete eller for forsiktige, det er snakk om å bruke sunn fornuft. Noe som det blir brukt alt for lite av i dagens samfunn på andre områder. Bra at de tar ting på alvor

Ørjan Haugland

Vanskelig å være uenig i de resonnementene. Vi har jo hatt noen værdager denne vinteren hvor det har vært mange ulykker på veiene.

Alexander Lehmann

Alvorlig sløsing med skattepenger

User image

Dette er helt hinsides, og her bør de som var delaktige i denne beslutningen, uansett om dem jobber i fylkeskommunen, meteorologisk institutt, farte eller statens vegvesen, ta sin hatt og dra. Dette er alvorlig sløsing med våre skattepenger og er overhodet ikke ok. Se vedlagt bilde av det meldte «ekstremværet» i øvre Telemark.

Skal man stoppe samfunnet for dette så blir det stengt fra slutten av oktober til slutten av mai. Dette er helt normalt vintervær, og at en gjeng idioter i grenland skal stoppe samfunnet i øvre Telemark er ikke ok.

Tarjei Lundarvollen

Hei Tarjei! Kan fint være enig i at byråkratene i sentrale strøk kan lande på beslutninger som har uheldige konsekvenser for periferien, men at alle sammen – inkludert værmelderne – skal få sparken, synes jeg blir litt vel voldsomt.

Alexander Lehmann

Må være greit

Five og Røsholt mener kommunen overdriver. Men gjør de da ikke det samme selv når de spekulerer i om 1-2 stengte dager pga krevende vær vil kunne gi samme negative effekter hos skolebarn,- og ungdom som var borte i måneder fra skolen? I tillegg var samfunnet ellers stengt ned over lenger perioder.

De etterlyser mer helhetlige vurderinger. Men da bør de vel og trekke fram at en del ting fungerte under pandemien. Mange fikk gjort jobben hjemmefra feks.

Fjernarbeid og fjernundervisning et par dager i året pga ekstremvær må være greit.

Harry

Nullvisjoner

Ikke noe er dummere enn nullvisjoner.

Var ikke norsk skole dårlig nok fra før om de ikke skal stenges fordi det er slaps på veien?

Robert Kittilsen

Signaler

Vi må tenke på hvilke signaler dette gir til skoleungdom. Bare det er litt glatt skolevei, ting er litt vanskelig, eller du er litt pjusk så er det det helt OK å ikke stille opp på skolen. Det skaper igjen dårlig arbeidsmoral når de skal ut i arbeidslivet. Vi må legge lista mye høyere! Det er elevens plikt å stille på skolen uavhengig av vær. Sett av nok tid, ha tilpasset utstyr og klær.

A propos utstyr; Skolebussene bør også kunne sette på kjetting. Den kunsten ser det ut til at de har glemt...

Torleiv Dalen Haukenes

Hei Torleiv! Kan absolutt bli at det kan bli for «lett» å avlyse skole og arbeid. Samtidig tenker jeg ikke det er noe dårlig signal at samfunnet tar sikkerhet og helse på alvor.

Alexander Lehmann

Risikovurdering

Hvis man bruker motorsag uten beskyttelse og det går bra, så er ikke det det samme som om beskyttelse var unødvendig eller at å droppe beskyttelse var en god beslutning.

Vurderingen må være om man, basert på informasjon på tidspunktet beslutningen ble tatt tok risiko i tråd med den gevinsten man fikk.

Vi har god erfaring med hjemmeskole, og basert på hvor lite læringsutbytte man fikk ved forrige snøfall så mener jeg vurderingen av forventet utbytte og risiko var god.

Truls Fjeldberg

Hei Truls! Ja, det er absolutt lett å være etterpåklok.

Alexander Lehmann

Skummer fløten

Hva med oss som jobber i industrien vi må dra på jobb uansett vær eller covid smittebølgen som var mens andre kunne sitte på hjemmekontor på hytta i månedsvis eller pusse opp huset som jeg vet mange med hjemmekontor drev med, enkelte i samfunnet skummer fløten mens andre må dra lasset. Og nå har vel lærerne også funnet en måte og få fri på.

Roger

Hei Roger! Tenker jo at dersom de som kan tar hjemmekontor, så blir det jo mindre trafikk på veiene og tryggere ferdsel for de som ikke har den muligheten. Minner andre om å skrive under fullt navn!

Alexander Lehmann

Pingler

Pingler!!!!!

Mikkel Johnsen

Hei Mikkel! Hvem tenker du på?

Alexander Lehmann

Pysete

Tja. Jeg får litt følelsen av USA. Der lammes f.eks alt i New York hvis det kommer noen cm snø. Tenker tilbake på egen skolegang og det var aldri noen diskusjon på skolen gikk vi til fots hver dag uansett vær og føreforhold. Enkelt er det vel likevel ikke men vi har vel blitt mye mer pysete.

Anne Mette Helgerud

Hei! Kan heller ikke huske at skolen ble avlyst før på grunn av vær. Samtidig har det jo blitt lettere å avlyse fysisk skole med økt bruk av teknologi som Teams osv... Er det reell fare for liv og helse, så tror jeg ikke det kan kalles «pysete».

Alexander Lehmann